Forsikring

Sparte 5000 kroner ved å bytte forsikring

Les

Medlemshistorier

Sparte 5000 kroner ved å bytte forsikring

I denne artikkelen deler vi én av mange positive medlemshistorier der våre medlemmer har oppnådd positive resultater som følger av våre råd. Denne gangen var det Fredrik som tok grep og fikk belønning for strevet.

Medlemshistorier

Samboere - sjekk forsikringene deres

For mange gambler på at «ting ordner seg» og vet ikke hva de har eller hva de trenger. Heldigvis finnes det råd.

Hverdagsøkonomi

Dette kan du gjøre akkurat nå for å spare penger!

Du har kanskje hørt at å kutte ut unødvendige innkjøp som kaffe på kafé er en vei å gå for å holde budsjettet i sjakk? Joda, alle monner drar, men det er ikke her de store beløpene kan bli spart. Nå kommer noen enkle, men store grep du kan ta for din økonomi akkurat nå.

Forsikring

Viktig råd om reiseforsikring!

Reiseforsikring bør være på plass før du bestiller ferien, men det finnes alternativer dersom du ikke har forsikringen i orden enda. Det kan du spare mye penger på.

Forsikring

Hva er rabatt på forsikring egentlig verdt for deg?

Det er få ting som er mer forvirrende enn hvordan en premie på forsikring – altså det du betaler for forsikringen regnes ut, og dermed er det muligens enda mer forvirrende hvordan det da er mulig å få en fast rabatt.

Forsikring

Helseforsikring? Når vi har et av verdens beste helsevesen?

Flere har stusset på hvorfor noen ser et behov for å ha helseforsikring i Norge. Her skal vi fortelle litt hvorfor det ikke er nødvendig, men kan være utrolig gunstig, og i mange tilfeller godt å ha

Tester og undersøkelser

Så mye varierer prisene på helårs reiseforsikring

Vi har tatt stikkprøver av en rekke ulike forsikringsselskapers reiseforsikringer, og det skiller opp mot 1500 kroner per år fra dyrest til billigst.

Hvilken bilforsikring passer deg?

Forsikring

Hvilken bilforsikring skal du velge?

Ny bil, gammel bil, leaset bil? Det finnes en rekke forskjellige bilforsikringer med ulike typer innhold. Hvilken forsikring passer for deg og din bil? Vi går gjennom de forskjellige.

Tester og undersøkelser

Hvem er best på dyreforsikring?

Det er over to år siden sist vi testet dyreforsikring her i Norsk Familieøkonomi. Nå er tiden inne for å igjen sjekke hva de forskjellige selskapene dekker. Kjæledyr har opp igjennom årene blitt en større og større del av familien, og det å forsikre sin firbeinte venn har blitt mer vanlig enn noen gang.

Tester og undersøkelser

Ut å reise?

Vi sammenligner selskapenes vilkår, oppsummerer unntak og begrensninger, og kårer den beste reiseforsikringen 2021.

Tester og undersøkelser

Test av barneforsikring

Vi har gjennomført vår årlige test av barneforsikringer, og kan melde om et par spennende nyheter.

Forsikring

Mobilforsikring - er det verdt det?

Prisene på mobiltelefoner har skutt i været de siste årene, og telefonene blir mer og mer avanserte og derfor kostbare å reparere.

Sjekklister og oppskrifter

Tips til norgesferien 2020

Selv om den planlagte utenlandsferien kanskje er kansellert tror vi at årets ferie i eget land blir minst like fin.

Medlemshistorier

Når flyselskapet slår seg vrang

Reisen blir kansellert og du har rett på pengene tilbake, men flyselskapet nekter. Maria er nok ikke alene om å krangle med flyselskap eller reiseoperatør i disse dager.

Forsikring

Få oversikt - hva dekker reiseforsikringen i sommer?

UD fraråder utenlandsreiser, charterselskapene kansellerer reiser og igjen sitter du og jeg og lurer – hva dekker egentlig reiseforsikringen og kan jeg dra på sommerferie?

Tester og undersøkelser

Stor kåring av barneforsikring

Lurer du på hva barneforsikringen egentlig dekker og hvilket selskap som tilbyr den beste? Vi gir deg svarene i vår årlige barneforsikringstest og oppsummerer viktige endringer og vilkårene du kanskje ikke var klar over.

Medlemshistorier

Legekonsultasjon på mobil - så enkelt!

Ingen liker å måtte oppsøke legevakten på kveldstid. Med KRY og helseforsikring kan du slippe.

Forsikring

Bilforsikringens bonussystem

For de fleste forsikringer vil forsikringstaker ikke oppleve premieøkning etter erstatningsutbetaling, men andre forhold som økende skadehistorikk i forsikringsselskapet kan gi økte priser for kundene. Bilforsikring er derimot litt annerledes da det her benyttes et bonussystem.

Sjekklister og oppskrifter

Husk dette før du reiser

Reisen er planlagt for lenge siden, bagasjen er ferdig pakket og hele familien gleder seg til årets ferie. Før avreise har vi noen gode tips som både kan gjøre turen tryggere og billigere.

Tester og undersøkelser

Reiseforsikringstesten 2019

De siste 10 årene har antall nordmenn med reiseforsikring doblet seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner ifølge tall fra Finans Norge. Men, vet du om din forsikring er god nok og hva den dekker?

Medlemshistorier

Er reiseforsikringen god nok?

Vi får mange spørsmål fra våre medlemmer angående reiseforsikring. Mange lurer på hvilket alternativ som er det beste for dem, mens andre ønsker hjelp når forsikringsselskapet ikke oppfyller kundenes forventninger.

Medlemshistorier

Dyrere med resept enn flybillett

Hvis du har hatt reiseforsikring i mange å uten å ha bruk for den, kan fristelsen for å si opp avtalen være stor. Husk derfor at så lite som et legebesøk kan i verste fall koste deg titusenvis av kroner uten forsikring.

Tester og undersøkelser

Dette er den beste dyreforsikringen

Enten du allerede har kjæledyr eller planlegger å anskaffe deg katt eller hund, så er det flere ting som er viktige å tenke på. Vår test av dyreforsikring gir deg en oversikt over 10 ulike selskapers vilkår og priser.

Forsikring

Dette bør du tenke på når du skal velge livsforsikring

En livsforsikring bør tilpasses etter behov, familiesituasjon og økonomi. Ulike livssituasjoner krever ulik tilpasning, og det er heller ikke sikkert du trenger livsforsikring. Vi gir deg rådene du bør lese før du velger livsforsikring.

Medlemshistorier

Hvilke forsikringer er viktige for deg?

Vi har ofte møter med medlemmer som ønsker å sikre seg selv og hverandre økonomisk dersom noe skulle skje. Les hvordan vi hjalp Hanne og Bjarne med å velge de riktige personforsikringene for sin økonomi og livssituasjon.

Medlemshistorier

Samboeren har blitt syk,
har vi forsikret oss nok?

Mange vet hvilke forsikringer de har, men ikke om de er tilpasset deres nåværende livssituasjon. Da kan man risikere å bli dårlig stilt ved ulykke eller sykdom, til tross for at en har tegnet de nødvendige forsikringene.

Forsikring

Hva gjør du hvis du blir utsatt for ID-tyveri?

Stadig flere blir utsatt for ID-tyveri, og enkelte har opplved at andre personer har bestilt flybilletter, handlet varer eller tatt opp lån i sitt navn. Har du noen gang tenkt på hva du må gjøre hvis noen misbruker identiteten din? Eller hvordan du kan unngå at noen får tak i dine personopplysninger?

Tester og undersøkelser

Velg riktig reiseforsikring for eldre

Etter en viss alder, er det flere forsikringsselskap som reduserer eller tar bort viktige dekninger. Vi har laget en oversikt over reiseforsikringer på kredittkort og helårsforsikringer.

Medlemshistorier

Trenger jeg ekstraforsikring?

Når man leier bil i utlandet og blir tilbudt dyre ekstraforsikringer, tenker mange at en vanlig forsikringen burde holde. Det gjør den ikke alltid.

Tester og undersøkelser

Dette er de beste barneforsikringene

Omtrent halvparten av alle norske barn er forsikret. Det er enkelt å forstå hvorfor en barneforsikring er viktig, men en større utfordring å orientere seg i det store utvalget.

Forsikring

Har du de riktige personforsikringene?

Personforsikringer kan inneholde mangt, og det kan være vanskelig å vite hva som er viktig og hvilke forsikringer man burde tegne. Noen personforsikringer har vi gjennom arbeidsgiver, mens andre må vi tegne på egenhånd via bank eller forsikringsselskap.

Tester og undersøkelser

Årets beste reiseforsikring 2017

Sol, strand og bølgeskvulp, eller kanskje shopping og storby? Uansett hvor du skal reise i sommer bør reiseforsikring være en selvfølge. Se hvilken reiseforsikring som scorer høyest i årets reiseforsikringstest.

Medlemshistorier

Spar penger ved å bytte forsikringer

Du kan spare store summer på å bytte forsikringer. Det er viktig å følge med på prisene på skadeforsikringer, for det er de lojale kundene som betaler mest over tid. Les om hvordan et av våre medlemmer sparte 6 000 kroner med noen få telefonsamtaler.

Tester og undersøkelser

Spar 12 000 kroner på din skadeforsikring

Fra et selskap til et annet har vi funnet en prisforskjell på over 12 000 kroner for akkurat de samme forsikringene. Kanskje på tide å sjekke om du betaler for mye for dine forsikringer?

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

Den perfekte
barneforsikringen
finnes ikke

Når en skal velge en barneforsikring er det ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret. En vil selvsagt bare det beste for barnet sitt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet en hvilken forsikring som er best?

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

– Barnas uførepensjon må
være like god om 40 år

Hvis barnet ditt blir ufør som 20-åring og får utbetalt 100 000 kroner årlig fra barneforsikringen sin, er det da riktig at en fortsatt bare får utbetalt de samme 100 000 kronene 40 år senere?

iStock.com

Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Forsikring

Trodde du lojalitet lønner seg?

Samtidig som forsikringsselskapene tjener det noen kaller «absurd» mye penger, har hver tredje forsikringskunde vært lojale kunder i sitt forsikringsselskap i mer enn 10 år.

Foto: Skjermknips fra Gjensidiges reklamefilm, youtube.com

Forsikring

Timet og tilrettelagt?

Hvert år jubler tusenvis av Gjensidige-kunder for å få tilbake egne penger – uten renter. «Kjøp forsikring som kan gi kundeutbytte», sier Gjensidige. Kjøp heller en billigere forsikring, mener vi.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Har du for mange
personforsikringer?

Noen ganger lurer vi på hvilke tilbud fra banken vi skal akseptere. Faren er at vi stoler så mye på rådgiveren i banken, at vi signerer på produkter som vi ikke egentlig trenger.

Tester og undersøkelser

Dette er den beste
reiseforsikringen i 2016

Sommerferien nærmer seg raskt, og reiseforsikring bør være like naturlig i kofferten som penger, pass og piller. Se hvilken reiseforsikring vi har kåret til best i test!

Forsikring

Slik får du alltid
best dekning

Heller ikke i år kommer vi utenom dekningsgarantien til DNB når vi skal kåre de beste reiseforsikringene. Rett og slett fordi du med denne forsikringen alltid vil kunne få de beste dekningene.

Tester og undersøkelser

Spar en halv sydentur på forsikringene dine

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet forsikringspriser for en helt ordinær familie. Resultatet viser at bevisste kunder kan spare 8 000 kroner på å flytte sine forsikringer.

Tester og undersøkelser

Test av barneforsikring

Vi har gjennomført vår årlige barneforsikringstest og den er oppløftende. Oppløftende fordi vi har relativt store og bedre endringer hos noen av aktørene, og det er bra.

Tester og undersøkelser

Reiseforsikringstest: De billigste er de beste!

Norsk Familieøkonomi har testet de største forsikringsselskapenes reiseforsikring, og har funnet at de beste er vesentlig mye bedre enn de dårligste, skremmende dårlige. De beste er også de billigste.

Test av hundeforsikring og katteforsikring

Tester og undersøkelser

Velg riktig dyreforsikring

Norsk Familieøkonomis test av hundeforsikringer og katteforsikringer viser at det er stor forskjell i pris, men ikke minst i vilkår. Og det er her du virkelig må være obs dersom du vil unngå å tape store penger.

POPULÆRE: I begynnelsen av mai vil det sannsynligvis ha blitt solgt 50 000 elbiler i Norge. Foto: Shutterstock.

Tester og undersøkelser

Spar over 7 000 kroner på elbilforsikring!

Elbilforsikring er fortsatt et nokså nytt produkt for mange forsikringsselskap. Det kan være litt av grunnen til at prisen for å forsikre elbiler varierer veldig mye fra selskap til selskap.

Over 580 000 norske barn er forsikret. Vet du hvor god din forsikring er? Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Tester og undersøkelser

Stor sammenligning av barneforsikring 2014

Norsk Familieøkonomi har gjort en sammenligning av barneforsikringene til tolv forsikringsselskap. Her ser du alle forskjellene.

Foto: SpareBank 1 SR-Bank

Sparing og investering

Banker har solgt deg ulovlige pakkeprodukt

Finansdepartementet og Finanstilsynet er enige om at to norske banker har operert med ulovlige pakkeprodukt. – På tide at dette blir stanset, mener Norsk Familieøkonomi.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund, NRK

Hverdagsøkonomi

– Bankselgere må slutte å kalle seg rådgivere

Salgsbudsjetter er en viktig del av hverdagen i norske banker, og de ansatte blir målt på hvor mange forsikrings- og spareprodukter de klarer å selge deg som kunde. Likevel får de fortsatt lov å kalle seg rådgivere.

Tester og undersøkelser

Test av reiseforsikring

Norsk Familieøkonomi har testet helårs reiseforsikringer. Vi viser hvordan du kan spare titusenvis av kroner.

Hverdagsøkonomi

Bedre råd i 2014

Trenger du noen tips til hvordan 2014 kan bli best mulig – økonomisk sett?

Tester og undersøkelser

Gjensidige har best forsikring mot kritisk sykdom

Over 60 000 mennesker i Norge rammes av kritiske sykdommer hvert år, og over 240.000 nordmenn har forsikring mot kritisk sykdom.

Tester og undersøkelser

Spar nesten 9 000 kroner på forsikring

Prisen du må betale for forsikringene dine varierer enormt fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

Dyreforsikring test

Tester og undersøkelser

Dyreforsikring: Vi har kåret beste dyreforsikring

Norsk Familieøkonomi har for første gang testet hvem som har Norges beste dyreforsikring.

Forsikring

Dyrebare forsikringer

I underkant av 200 000 norske kjæledyr er i dag forsikret. – Jeg vil ikke komme opp i en situasjon der jeg ikke har råd til å ta vare på dyrene mine, sier Bjørg Andreassen.

Sjekklister og oppskrifter

Sjekkliste før ferien

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og mange gjør seg klare til å pakke kofferten på vei til sommerens eventyr. Vi har laget en liten sjekkliste til deg før du reiser.

Hva får du utbetalt av livsforsikringen dersom du skulle falle fra?

Medlemshistorier

Har du sjekket din livsforsikring?

Karsten er en mann i midten av 30-årene, han er utdannet sykepleier og han har fulltidsjobb som avdelingsleder på et privat sykehus. Han og samboeren fikk nylig en sønn. Da sønnen ble født kjente han umiddelbart på sin egen dødelighet. Hva skjer med familien om jeg faller fra, tenkte han.

Tester og undersøkelser

Kåring av Norges beste helårsreiseforsikringer 2013

Norsk Familieøkonomi har også i år testet helårs reiseforsikringer for familie og enslige.

Tester og undersøkelser

Hvilken barneforsikring bør du velge?

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet barneforsikringer fra 11 forskjellige selskaper. Vi har bedt selskapene om dekning og vilkår på den forsikringen som de først og fremst anbefaler, inkludert pris.

Forsikring

Har du riktig bilforsikring?

Mange forhold er med på avgjøre hvilken bilforsikring du bør velge.

Tester og undersøkelser

Frende har Norges beste helårs reiseforsikring

Reiseforsikring er viktig året rundt, og stadig flere velger helårs reiseforsikring. Norsk Familieøkonomi har også i år testet 11 helårs reiseforsikringer for familie og enslige.

Norsk Familieøkonomi