Tester og undersøkelser

Så mye varierer prisene på helårs reiseforsikring

Les

Tester og undersøkelser

Så mye varierer prisene på helårs reiseforsikring

Vi har tatt stikkprøver av en rekke ulike forsikringsselskapers reiseforsikringer, og det skiller opp mot 1500 kroner per år fra dyrest til billigst.

Tester og undersøkelser

Nå kan vi endelig reise igjen!

Det nærmer seg ferietid for mange reiselystne nordmenn. I 2020 valgte vi å ikke gjennomføre reiseforsikringstesten sett i lyset av pandemien. I 2021 gjennomførte vi testen, men lot Norgesferien være hovedfokuset. Nå står nordmenn i kø for å få kommet seg på utenlandsferie, og med dette kan det være lurt å ha en god reiseforsikring i bagasjen.

Tester og undersøkelser

Hvem er best på dyreforsikring?

Det er over to år siden sist vi testet dyreforsikring her i Norsk Familieøkonomi. Nå er tiden inne for å igjen sjekke hva de forskjellige selskapene dekker. Kjæledyr har opp igjennom årene blitt en større og større del av familien, og det å forsikre sin firbeinte venn har blitt mer vanlig enn noen gang.

Tester og undersøkelser

Ut å reise?

Vi sammenligner selskapenes vilkår, oppsummerer unntak og begrensninger, og kårer den beste reiseforsikringen 2021.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2020

Kåringen av Norges beste banker gjennomføres årlig med formål om å avdekke hvilke banker som er best over tid.

Tester og undersøkelser

Test av barneforsikring

Vi har gjennomført vår årlige test av barneforsikringer, og kan melde om et par spennende nyheter.

Forsikring

Få oversikt - hva dekker reiseforsikringen i sommer?

UD fraråder utenlandsreiser, charterselskapene kansellerer reiser og igjen sitter du og jeg og lurer – hva dekker egentlig reiseforsikringen og kan jeg dra på sommerferie?

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2019

Fjoråret var preget av flere renteøkninger og derav økte kostnader for lånekunder, men hvilken bank var billigst?

Tester og undersøkelser

Stor kåring av barneforsikring

Lurer du på hva barneforsikringen egentlig dekker og hvilket selskap som tilbyr den beste? Vi gir deg svarene i vår årlige barneforsikringstest og oppsummerer viktige endringer og vilkårene du kanskje ikke var klar over.

Tester og undersøkelser

Reiseforsikringstesten 2019

De siste 10 årene har antall nordmenn med reiseforsikring doblet seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner ifølge tall fra Finans Norge. Men, vet du om din forsikring er god nok og hva den dekker?

Tester og undersøkelser

Dette er den beste dyreforsikringen

Enten du allerede har kjæledyr eller planlegger å anskaffe deg katt eller hund, så er det flere ting som er viktige å tenke på. Vår test av dyreforsikring gir deg en oversikt over 10 ulike selskapers vilkår og priser.

Tester og undersøkelser

Fikk du den beste renten i 2018?

Årets bankundersøkelse er endelig klar, og den avdekker en rekke endringer fra fjorårets kåring.

Tester og undersøkelser

Hvilken barneforsikring er best?

I årets barneforsikringstest viser forsikringsselskapene til oppdaterte vilkår, og utbedringer knyttet til tilleggstjenester og dekninger. Det er svært positivt for foreldre som ønsker å gi seg selv og barnet ekstra trygghet nå og i fremtiden.

Tester og undersøkelser

Hvilken spareform passer for deg?

Aksjesparekonto, investeringskonto, VPS-konto eller IPS-konto? Finn ut hvilken konto du bør spare i.

Tester og undersøkelser

Spar 15 000 kroner på boligalarm

19 prosent av boliger i Norge har boligalarm, viser tall fra NHO Service. En boligalarm kan virke avskrekkende for innbruddstyver, og dermed også være forebyggende. Grunnen til at mange velger å installere boligalarm, er tryggheten det gir. Vi har sjekket pris på boligalarmer, og sitter igjen med fire ulike tilbud - og opplevelser.

Tester og undersøkelser

Skal du åpne ny aksjesparekonto?
Se opp for skjulte kostnader

Flere tilbydere reklamerer for at deres aksjesparekonto er gratis. Vår sammenligning viser at noen leverandører fortsatt tar unødvendige gebyrer.

Tester og undersøkelser

Velg riktig reiseforsikring for eldre

Etter en viss alder, er det flere forsikringsselskap som reduserer eller tar bort viktige dekninger. Vi har laget en oversikt over reiseforsikringer på kredittkort og helårsforsikringer.

Tester og undersøkelser

Den beste reiseforsikringen i 2018

En reiseforsikring er selvskreven når de fleste nordmenn drar på ferie, og i vår reiseforsikringstest ser du hvilke som gir deg de beste dekningene.

Tester og undersøkelser

1 av 10 har flyttet boliglånet

Vi har gjennomført en boliglånsundersøkelse blant våre medlemmer, og resultatene viser at de stort sett har gode betingelser på sitt boliglån.

Tester og undersøkelser

Disse bankene gir best renter over tid

I årets bankundersøkelse beregner vi hvilke banker som har gitt oss kunder de beste rentene gjennom hele 2017, både på BSU, innskudd og boliglån. Dermed kan du se hvilke banker som har klart å gi sine kunder gjennomgående lave renter på lån og innskudd.

Tester og undersøkelser

Dette er de beste barneforsikringene

Omtrent halvparten av alle norske barn er forsikret. Det er enkelt å forstå hvorfor en barneforsikring er viktig, men en større utfordring å orientere seg i det store utvalget.

Tester og undersøkelser

Stadig flere sparer til pensjon i fond

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2017: Det fokuseres stadig mer på individuell sparing til egen pensjon, og som forbruker oppfordres man omtrent daglig til å starte pensjonssparing. Etter den nye pensjonsreformen i 2011 har en større del av ansvaret for egen pensjon blitt skjøvet over på den enkelte. Dersom man vil sikre seg en romslig pensjonstilværelse, vil de fleste være nødt til å spare til egen pensjon.

Tester og undersøkelser

Sammenligning av aksjesparekonto

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2017: Som kunde har man utallige valgmuligheter når man skal opprette konto for sparing, og i løpet av høsten har mulighetene økt vesentlig. Vår undersøkelse viser at en stor andel fondssparere ønsker å flytte investeringer til en aksjesparekonto.

Tester og undersøkelser

Hvordan velger du riktig hundeforsikring og katteforsikring?

Når en skal velge riktig dyreforsikring bør fokuset først og fremst ligge på innholdet i forsikringen. Enkelte hunder og katter har større forutsetninger for å utvikle sykdommer eller helseproblemer, og dette bør bli hensyntatt i utvelgelsen.

Tester og undersøkelser

Konsekvenser ved kommunereformen

Fra 1. januar 2020 vil Norge ha gått fra 426 til 354 kommuner, hvorav 13 kommuner blir slått sammen mot sin vilje. Hvordan vil dette påvirke kostnadene til innbyggerne?

Tester og undersøkelser

Norges dyreste og billigste kommuner

Vi har gjennomført årets kommuneundersøkelse, og vi har kåret Norges billigste og dyreste kommune å bo i. Se hvor din kommune ligger på listen.

Tester og undersøkelser

Årets beste reiseforsikring 2017

Sol, strand og bølgeskvulp, eller kanskje shopping og storby? Uansett hvor du skal reise i sommer bør reiseforsikring være en selvfølge. Se hvilken reiseforsikring som scorer høyest i årets reiseforsikringstest.

Tester og undersøkelser

Flere tusen personer i Oslo kan ha betalt for mye eiendomsskatt

Norsk Familieøkonomi har identifisert over 5000 berørte personer i Oslo kommune som kan ha betalt for mye eiendomsskatt i 2016 og 2017. Vi ønsker å bistå disse med å få tilbakebetalt feillignet beløp.

Tester og undersøkelser

Spar 12 000 kroner på din skadeforsikring

Fra et selskap til et annet har vi funnet en prisforskjell på over 12 000 kroner for akkurat de samme forsikringene. Kanskje på tide å sjekke om du betaler for mye for dine forsikringer?

Tester og undersøkelser

Her er bankene med best rente

Etter 21 år med kåring av Norges beste bank avlyste vi i fjor kåringen ettersom bankene gjorde det nærmest umulig for oss å sammenligne betingelsene. I år er vi tilbake - om enn i en mye mindre skala enn det vi skulle ønske.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

Den perfekte
barneforsikringen
finnes ikke

Når en skal velge en barneforsikring er det ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret. En vil selvsagt bare det beste for barnet sitt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet en hvilken forsikring som er best?

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

– Barnas uførepensjon må
være like god om 40 år

Hvis barnet ditt blir ufør som 20-åring og får utbetalt 100 000 kroner årlig fra barneforsikringen sin, er det da riktig at en fortsatt bare får utbetalt de samme 100 000 kronene 40 år senere?

Foto: iStock.com

Sparing og investering

Hvorfor anbefaler
vi indeksfond?

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: Mens over 60 prosent vet hva et kombinasjonsfond er, er det bare en av tre som vet hva et indeksfond er. Kanskje vil mer kunnskap om denne type aksjefond gjøre at flere kan begynne å spare smartere.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

1,2 millioner nordmenn
sparer i fond

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: 1,2 millioner nordmenn sparer nå i fond. Her er resultatene fra årets undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: iStock.com

Sparing og investering

En av fem er fornøyd med sin banksparing

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: Rekordlave innskuddsrenter til tross – mange sparer fortsatt langsiktig i bank. Og er fornøyde med det. Men burde de være det?

Foto: istock.com

Tester og undersøkelser

Her er de dyreste og
billigste kommunene

Norsk Familieøkonomi har på ny undersøkt kostnadsnivået i kommunene, og finner gamle kjente både på topp og i bunn. Her kan du se hvordan din kommune ligger an.

Tester og undersøkelser

Dette er den beste
reiseforsikringen i 2016

Sommerferien nærmer seg raskt, og reiseforsikring bør være like naturlig i kofferten som penger, pass og piller. Se hvilken reiseforsikring vi har kåret til best i test!

Tester og undersøkelser

Spar en halv sydentur på forsikringene dine

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet forsikringspriser for en helt ordinær familie. Resultatet viser at bevisste kunder kan spare 8 000 kroner på å flytte sine forsikringer.

Vi tester budsjett-apper

Tester og undersøkelser

Budsjett? Appsolutt

Vi har gjort jobben og funnet fram de beste budsjett-appene.

Tester og undersøkelser

Test av barneforsikring

Vi har gjennomført vår årlige barneforsikringstest og den er oppløftende. Oppløftende fordi vi har relativt store og bedre endringer hos noen av aktørene, og det er bra.

Tester og undersøkelser

Aksjefondsundersøkelsen 2015

Vår årlige aksjefondsundersøkelse bekrefter at våre medlemmer i stor grad sparer i aksjefond, har riktig tidshorisont, sunt forhold til forventet avkastning og domineres av dem med spareavtale.

Foto: Johannes Jansson/norden.org

Tester og undersøkelser

Vi undersøker kommune-Norges kostnadsnivå

Store forskjeller på Norges billigste og dyreste kommune å bo i.

Tester og undersøkelser

Reiseforsikringstest: De billigste er de beste!

Norsk Familieøkonomi har testet de største forsikringsselskapenes reiseforsikring, og har funnet at de beste er vesentlig mye bedre enn de dårligste, skremmende dårlige. De beste er også de billigste.

Test av hundeforsikring og katteforsikring

Tester og undersøkelser

Velg riktig dyreforsikring

Norsk Familieøkonomis test av hundeforsikringer og katteforsikringer viser at det er stor forskjell i pris, men ikke minst i vilkår. Og det er her du virkelig må være obs dersom du vil unngå å tape store penger.

POPULÆRE: I begynnelsen av mai vil det sannsynligvis ha blitt solgt 50 000 elbiler i Norge. Foto: Shutterstock.

Tester og undersøkelser

Spar over 7 000 kroner på elbilforsikring!

Elbilforsikring er fortsatt et nokså nytt produkt for mange forsikringsselskap. Det kan være litt av grunnen til at prisen for å forsikre elbiler varierer veldig mye fra selskap til selskap.

Tester og undersøkelser

Dette er Norges billigste bank

For 20. gang kårer Norsk Familieøkonomi Norges beste bank, og i år ser vi at differansen mellom den beste og den dårligste banken er på hele 16 000 kroner.

Over 580 000 norske barn er forsikret. Vet du hvor god din forsikring er? Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Tester og undersøkelser

Stor sammenligning av barneforsikring 2014

Norsk Familieøkonomi har gjort en sammenligning av barneforsikringene til tolv forsikringsselskap. Her ser du alle forskjellene.

Sparing og investering

Altfor mange kjøper fond i banken

Norsk Familieøkonomis årlige aksjefondsundersøkelse viser at vi som sparekunder er altfor lojale mot banken vår. De fleste bankers aksjefond er ikke bare dårlige på avkastning, men også dyre.

Tester og undersøkelser

Her er avgiftene lavest

For andre år på rad troner Sola kommune øverst på listen over hvilke norske kommuner det er billigst å bo i.

Tester og undersøkelser

Test av reiseforsikring

Norsk Familieøkonomi har testet helårs reiseforsikringer. Vi viser hvordan du kan spare titusenvis av kroner.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2013

For 19 år siden startet Norsk Familieøkonomi som den første aktøren i landet måling av bankenes betingelser. Nå kårer vi igjen de beste bankene på betingelser gjennom året 2013.

Tester og undersøkelser

Gjensidige har best forsikring mot kritisk sykdom

Over 60 000 mennesker i Norge rammes av kritiske sykdommer hvert år, og over 240.000 nordmenn har forsikring mot kritisk sykdom.

Tester og undersøkelser

Vi tester kredittkort

Skandiabanken går av med seieren i Norsk Familieøkonomis test av kredittkort.

Tester og undersøkelser

Fondsundersøkelsen 2013

Vi fikk inn nesten 1000 svar da vi inviterte dere til å delta i årets store fondsundersøkelse. Her er noen av resultatene.

Tester og undersøkelser

Spar nesten 9 000 kroner på forsikring

Prisen du må betale for forsikringene dine varierer enormt fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

Dyreforsikring test

Tester og undersøkelser

Dyreforsikring: Vi har kåret beste dyreforsikring

Norsk Familieøkonomi har for første gang testet hvem som har Norges beste dyreforsikring.

Tester og undersøkelser

Kommuneundersøkelse

Norsk Familieøkonomi kårer de billigste og dyreste kommunene i Norge. Prisen på kommunale avgifter og eiendomsskatt er det som ligger til grunn for undersøkelsen.

Tester og undersøkelser

Kåring av Norges beste helårsreiseforsikringer 2013

Norsk Familieøkonomi har også i år testet helårs reiseforsikringer for familie og enslige.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2012

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste bankene på betingelser gjennom året 2012. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Tester og undersøkelser

Hvilken barneforsikring bør du velge?

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet barneforsikringer fra 11 forskjellige selskaper. Vi har bedt selskapene om dekning og vilkår på den forsikringen som de først og fremst anbefaler, inkludert pris.

Forsikring

Har du riktig bilforsikring?

Mange forhold er med på avgjøre hvilken bilforsikring du bør velge.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2011

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste og verste bankene på betingelser gjennom året 2011. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Tester og undersøkelser

Frende har Norges beste helårs reiseforsikring

Reiseforsikring er viktig året rundt, og stadig flere velger helårs reiseforsikring. Norsk Familieøkonomi har også i år testet 11 helårs reiseforsikringer for familie og enslige.

Norsk Familieøkonomi