Medlemsfordeler

Et rettferdig arveoppgjør

Les

Juss

Et rettferdig arveoppgjør

Det er mange ting å tenke på i et arveoppgjør, og arverett kan være vanskelig juss. Det er ofte en krevende følelsesmessig situasjon og kan føre til konflikt i de beste familier. I tillegg kan det praktiske arbeidet med et arveoppgjør være omfattende.

Hverdagsøkonomi

Dette kan du gjøre akkurat nå for å spare penger!

Du har kanskje hørt at å kutte ut unødvendige innkjøp som kaffe på kafé er en vei å gå for å holde budsjettet i sjakk? Joda, alle monner drar, men det er ikke her de store beløpene kan bli spart. Nå kommer noen enkle, men store grep du kan ta for din økonomi akkurat nå.

Juss

Fremtidsfullmakt – en god investering

Hvem skal bestemme over dine interesser når helsen svikter og du ikke lengre kan ivareta disse selv? Og hva kan du påvirke selv, og hvordan?

Hverdagsøkonomi

Dette må du være oppmerksom på i møtet med strømmarkedet

Strømprisene har vært utfordrende for mange det siste året, og med dette har strømselskaper markedsført avtaler i fleng. Disse kan se gode ut på papiret, men viser seg å være svært dårlige.

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for trygg netthandel

Tidligere juridisk direktør i Forbrukertilsynet Frode Elton Haug, oppsummerer sine råd om hvordan du handler trygt på internett.

Medlemshistorier

Eierandel i felles bolig

Mange samboerpar lever som om de er gift og deler både bolig, økonomi og gjerne også barn sammen. Hvordan skal man da finne frem til en rettferdig fordeling av eiendeler?

Sparing og investering

Hvordan kjøpe aksjer
- råd fra investoren

Investeringer i aksjer kan ha ulike formål, det kan være alt fra spekulative veddemål til langsiktig sparing.

Hverdagsøkonomi

Trygg strømhandel - hva er det?

En ny sertifiseringsordning for strømleverandører er lansert, og skal bidra til at det blir tryggere og enklere å være strømkunde.

Juss

Hva kan advokaten hjelpe deg med?

Advokatene i Legalis står klar for å hjelpe deg med å løse store og små konflikter gjennom enkel innledende rådgivning eller løpende juridisk bistand.

Medlemshistorier

Maiken sparer over 3 000 kroner årlig

Noen medlemmer glemmer å ta nytte av fordelene sine. En liten påminnelse og en kjapp telefon kan i noen tilfeller faktisk spare deg for flere tusener.

Medlemshistorier

Legekonsultasjon på mobil - så enkelt!

Ingen liker å måtte oppsøke legevakten på kveldstid. Med KRY og helseforsikring kan du slippe.

Forsikring

Hva gjør du hvis du blir utsatt for ID-tyveri?

Stadig flere blir utsatt for ID-tyveri, og enkelte har opplved at andre personer har bestilt flybilletter, handlet varer eller tatt opp lån i sitt navn. Har du noen gang tenkt på hva du må gjøre hvis noen misbruker identiteten din? Eller hvordan du kan unngå at noen får tak i dine personopplysninger?

Medlemsfordeler

Spar titusener på å selge boligen selv

– Altfor mange kaster bort penger på å få en dyr megler til å gjøre en jobb de godt kan gjøre selv. I gjennomsnitt er det hele 80 000 kroner å spare på å selge selv, sier Kjetil Eriksson, daglig leder i boligsalgstjenesten Propr.

Medlemsfordeler

Hvordan snakke med barna
om trygg nettbruk

Selv om mange foreldre er flinke til å snakke med barna om trygg nettbruk, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvordan man går frem. Vi har derfor samlet 7 råd som kan hjelpe foreldre med å gi barna en opplæring i trygg og hensiktsmessig internettbruk.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du lease bil

En bil faller fort i verdi, og et bilkjøp er ingen investering for folk flest. Et ønske om forutsigbarhet er grunnen til at mange heller velger å lease.

Medlemsfordeler

Nå kan du prøve verdens raskeste hittegodssystem

Tenk deg at du sitter på toget og finner et sett med nøkler i setet. Det er omtrent umulig å finne eieren. Hva om det var mulig å sende en beskjed til eieren, uten at du trenger å vite hvem det er?

Medlemshistorier

Fremtidsfullmakt - trygghet for fremtiden

Når helsen svikter er det trygt å vite at noen vil sørge for at ens personlige interesser blir ivaretatt. Fremtidsfullmakt er et alternativ som gir en person fullmakt til å opptre på vegne av andre.

Medlemshistorier

Spar penger ved å bytte forsikringer

Du kan spare store summer på å bytte forsikringer. Det er viktig å følge med på prisene på skadeforsikringer, for det er de lojale kundene som betaler mest over tid. Les om hvordan et av våre medlemmer sparte 6 000 kroner med noen få telefonsamtaler.

Foto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Slik avslører du lokkeprisene

Er du en av dem som elsker å shoppe strøm, og bytter jevnlig fra selskap til selskap for til enhver tid å være sikker på at du har den beste avtalen? Ikke vi heller…

iStock.com

Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Foto: istockphoto.com

Juss

Diskuter saken din med
advokat – helt gratis

Ringer du våre advokater i Legalis får du inntil en time gratis juridisk bistand til én sak. Slik kan du spare deg for både penger og mange bekymringer.

Medlemsfordeler

Svindlere stjal
Odd Kåres kredittkort

Etter at det nye kredittkortet til Odd Kåre Trones ble stjålet på vei til postkassen, satt 63-åringen plutselig igjen med en faktura på 26 000 kroner – og veldig mange spørsmål.

Even Krohn-Pettersen (t.v.) og Emmanuel Vallotto har som sin viktigste oppgave å bevare folks formuer.

Sparing og investering

Pengene du ikke vil leke med

Høy avkastning henger sammen med stor risiko. Men dersom du har en formue å ta vare på, ønsker du da å gamble?

Norsk Familieøkonomi