Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Avisene er fulle av dramatiske historier der det norske helsevesenet har sviktet, og der en helseforsikring kan utgjøre forskjellen på liv og død. Og det er helt på sin plass at disse sakene kommer fram. Men vet du om alt det andre en helseforsikring kan hjelpe deg med? Alt det som kanskje ikke er livstruende, men som likevel kan ødelegge nattesøvn og livskvalitet.

Bare i gangene på kontoret vårt har folk i det siste snakket om at de eller noen de kjenner har vært plaget med alt fra eksem til hjertebank, menisken, mandler og allergi. Det som er spesielt er at felles for dem er at fastlegen har vært lite interessert i å hjelpe med å utrede hva som faktisk er problemet. Ikke engang det som senere har vist seg å være kreft har blitt plukket opp.

Skal man finne seg i å leve med plagene?

«Dette må du nok bare leve med», var beskjeden et av våre medlemmer fikk fra fastlegen sin da hun fikk et vondt utslett i ansiktet. Testene som ble gjennomført fant ingen allergier eller problemer. Da benyttet medlemmet seg av helseforsikringen sin og fikk time hos Aleris. «Sånn som dette kan du ikke gå», svarte den private legen. Etter en grundig sjekk fikk hun en allergidiagnose, og en uke etterpå var problemet helt borte.

Historien over er et godt eksempel på hvordan helseforsikringen kan brukes, men der en kanskje glemmer at en har muligheten. Selv om det verken var snakk om kreft eller hjerteproblemer, var dette er reelt, smertefullt og irriterende problem for vårt medlem. At en føler seg vel har stor innvirkning både på den psykiske og fysiske helsen. Hadde ikke medlemmet fått sin allergidiagnose, hadde utslettet i ansiktet fortsatt både gjort vondt og vært skjemmende.

Hvor dyrt tror du det er?

Kjøper du Vertikals helseforsikring gjennom Norsk Familieøkonomi sparer du 652 kroner, og betaler bare 3 302 kroner årlig. Det utgjør ikke mer enn vel 60 kroner uka, altså ikke mer enn om du kjøper deg en kaffe latte i uka.

Vertikal er dessuten ganske unike ettersom det ikke er ansatte i et forsikringsselskap, men helsepersonell du møter når du tar kontakt – og som følger deg gjennom hele prosessen. Prisen på forsikringen er dessuten den samme uansett kjønn, livsstil og alder.

Medlemshistorier

Trenger jeg helseforsikring?

"Jeg kommer aldri til å få bruk for den", var reaksjonen til Nils da en venn forklarte hvorfor han burde tegne en helseforsikring. Likevel endte Nils opp med å skaffe seg helseforsikring, og plutselig fikk han bruk for den.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Man velger ikke
å bli syk

Når en har hatt en god og sikker jobb, men blir alvorlig syk uten mulighet til å jobbe, er det ikke uvanlig å møte på økonomiske problemer. Da må en huske å bruke banken som en støtte, og ikke være for stolt til å be om hjelp.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Derfor har jeg
helseforsikring

«Dette må du nok bare leve med», var beskjeden fra fastlegen. «Sånn som dette kan du ikke gå», svarte den private legen. Skal virkelig forskjellene i helse-Norge være så store, avhengig av om en har helseforsikring eller ikke?

Foto: istockphoto.com

Juss

Diskuter saken din med
advokat – helt gratis

Ringer du våre advokater i Legalis får du inntil en time gratis juridisk bistand til én sak. Slik kan du spare deg for både penger og mange bekymringer.

Norsk Familieøkonomi