Sparing og investering

Ny aksjesparekonto
utsetter skatten din

Les

iStock.com

Medlemshistorier

Kunnskap kan gi deg
en bedre pensjon

Det er ikke uvanlig å velge bort aksjefond på grunn av utrygghet og litt for lite kunnskap. Uheldigvis kan dette medføre at mange sitter igjen med en langt lavere pensjon enn de kunne ha fått.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Aksjefond?
Nei det tør jeg ikke!

Mange kontakter oss fordi de vil spare til barna, og trenger råd om hvordan det er lurt å gjøre det. Tør du sette barnetrygden i aksjefond?

Foto: iStock.com

Sparing og investering

Hvorfor anbefaler
vi indeksfond?

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: Mens over 60 prosent vet hva et kombinasjonsfond er, er det bare en av tre som vet hva et indeksfond er. Kanskje vil mer kunnskap om denne type aksjefond gjøre at flere kan begynne å spare smartere.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

1,2 millioner nordmenn
sparer i fond

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: 1,2 millioner nordmenn sparer nå i fond. Her er resultatene fra årets undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: iStock.com

Sparing og investering

En av fem er fornøyd med sin banksparing

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2016: Rekordlave innskuddsrenter til tross – mange sparer fortsatt langsiktig i bank. Og er fornøyde med det. Men burde de være det?

Faksimile: NRK Folkeopplysningen

Sparing og investering

Denne folkeopplysningen
må du få med deg

Kjøp indeksfond, så slipper du å bruke penger på bankens forvalter, er rådet fra NRK-programmet Folkeopplysningen. Vi har sagt det samme i flere år, og har mange smarte spareråd til deg.

Sparing og investering

Finanstilsynet advarer mot kombinasjonsfond

– Slutt å kjøpe kombinasjonsfond, har vår klare anbefaling vært lenge. I en ny rapport kommer det fram at også Finanstilsynet er enige i vår vurdering.

RENTEMØTE: Sentralbanksjef Øystein Olsen, direktør pengepolitikk (PPO) Ida Wolden Bache og direktør finansiell stabilitet (FST) Torbjørn Hægeland på rentemøte. Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank

Meninger

Styringsrente, boligboble og
rekordlave innskuddsrenter…

Veldig mange synes at det økonomiske bildet i Norge er en smule rotete, litt forvirrende og kanskje uoversiktlig. Spesielt når man skal ta egne beslutninger rundt sin egen økonomi. Kanskje kan vi hjelpe deg med å rydde litt, i hvert fall komme med råd.

Sparing og investering

– Slutt å kjøpe
kombinasjonsfond

Lave renter på bankinnskudd gjør at mange småsparere ser seg om etter alternative spareformer. Dessverre er «rådene» de får i banken både dyre og dårlige.

Tester og undersøkelser

Aksjefondsundersøkelsen 2015

Vår årlige aksjefondsundersøkelse bekrefter at våre medlemmer i stor grad sparer i aksjefond, har riktig tidshorisont, sunt forhold til forventet avkastning og domineres av dem med spareavtale.

Sparing og investering

- Vurdér å trekke pengene dine ut av Skagenfondene

Skagenfondene er et av de dårligste fondene i markedet og er mer enn andre tuftet på dyktige enkeltpersoner.

Sparing og investering

Altfor mange kjøper fond i banken

Norsk Familieøkonomis årlige aksjefondsundersøkelse viser at vi som sparekunder er altfor lojale mot banken vår. De fleste bankers aksjefond er ikke bare dårlige på avkastning, men også dyre.

Foto: Elisabeth Tønnesen

Sparing og investering

Hvor blir det av stimuleringen til sparing?

Tidligere signaler fra regjeringen ga store forventninger til stimulerende sparetiltak i statsbudsjettet for 2015. Spesielt innen pensjon. De kom ikke.

Foto: SpareBank 1 SR-Bank

Sparing og investering

Banker har solgt deg ulovlige pakkeprodukt

Finansdepartementet og Finanstilsynet er enige om at to norske banker har operert med ulovlige pakkeprodukt. – På tide at dette blir stanset, mener Norsk Familieøkonomi.

Sparing og investering

Boligprisene har økt 140 % på ti år

I pressområder som Stavanger og omegn har boligprisene steget 140 prosent på ti år. Det vil si at den lille leiligheten du kjøpte for en million for ti år siden, nå er verdt 2,5 millioner kroner.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund, NRK

Hverdagsøkonomi

– Bankselgere må slutte å kalle seg rådgivere

Salgsbudsjetter er en viktig del av hverdagen i norske banker, og de ansatte blir målt på hvor mange forsikrings- og spareprodukter de klarer å selge deg som kunde. Likevel får de fortsatt lov å kalle seg rådgivere.

Even Krohn-Pettersen (t.v.) og Emmanuel Vallotto har som sin viktigste oppgave å bevare folks formuer.

Sparing og investering

Pengene du ikke vil leke med

Høy avkastning henger sammen med stor risiko. Men dersom du har en formue å ta vare på, ønsker du da å gamble?

Lån

- Boliglånskundene sikrer DNB rekordresultat

DNB kunne i dag legge fram rekordresultat for 2013, og foreslo samtidig å øke utbyttet til sine eiere.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2013

For 19 år siden startet Norsk Familieøkonomi som den første aktøren i landet måling av bankenes betingelser. Nå kårer vi igjen de beste bankene på betingelser gjennom året 2013.

Pensjon

– Vi trenger mer kunnskap

Alle er enige i at det er smart å spare til egen pensjon, men hvordan en skal gjøre det er det ikke mye snakk om.

Sparing og investering

– Nå må ny regjering levere

3 av 4 mener staten ikke gjør nok for å stimulere til sparing. Norsk Familieøkonomi forventer endring nå som ny regjering er på plass.

Tester og undersøkelser

Fondsundersøkelsen 2013

Vi fikk inn nesten 1000 svar da vi inviterte dere til å delta i årets store fondsundersøkelse. Her er noen av resultatene.

Sparing og investering

Kravene øker – belønningen står stille

Norsk Familieøkonomi ønsker radikale endringer i dagens spareincentiver.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2012

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste bankene på betingelser gjennom året 2012. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Sparing og investering

Nordmenn bytter fond for sjelden

Den store fondsundersøkelsen som vi gjennomførte i august har gitt noen helt klare og forventede svar, men også noen forunderlige svar.

Sparing og investering

Skattefradrag + superrente = BSU

Det er på høy tid at årlig BSU-sparebeløp økes for å holde tritt med boligprisøkningen. Men fortsatt er det Norges desidert beste banksparetilbud. Setter du inn 20.000 kroner på BSU rett før nyttår får du 4000 rett av på skatten. I tillegg strekker bankene seg langt for å få akkurat deg som BSU-kunde.

Sparing og investering

10 råd for aksjeferskinger

Lyst til å prøve deg i aksjemarkedet? Her er oppskriften for å komme igang.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2011

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste og verste bankene på betingelser gjennom året 2011. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Norsk Familieøkonomi