Lån

Vær forberedt
til boligkjøpet

Les

Foto: iStock.com

Lån

Hvordan blir din økonomi
dersom renten øker?

En undersøkelse gjort av Norstat for Nordea viser at titusener av husholdninger vil slite med et lite rentehopp på bare ett prosentpoeng. Les hvordan du kan forberede deg på en renteoppgang.

Foto: Elisabeth Tønnesen

Lån

Nesten halvparten må mase på banken

46 prosent av de spurte medlemmene i Norsk Familieøkonomi sier at de selv må passe på at banken gir dem riktig rente ved rentenedsettelser.

Lån

Avlyser årets bankkåring

Etter 21 år med kåring av Norges beste bank blir vi i år nødt til å bryte tradisjonen. Grunnet manglende data, uoversiktlig prising og ikke minst et uoversiktlig produktbilde må vi dessverre medgi at det blir umulig å sammenligne alle bankene i Norge.

Gamle Stavanger (Photo: Caitlin Wynne)

Meninger

Lar vi oss lure av «rentekrigen» mellom bankene?

Markedsprisen for å binde renten, altså prisingen for levering av rente frem i tid, er lav. Den er rekordlav. Ingen i Norge har sett en så lav fastrente som nå.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund, NRK

Lån

Endring i styringsrenten

Selv om vi, norske husholdninger, har en samlet gjeld på 3 000 milliarder så setter sentralbanksjefen ned styringsrenten med ytterligere 0,25 prosentpoeng til 0,75.

LIK RENTE TIL ALL: Inntektene DNB har på å låne ut penger til deg og meg var med på å gi banken et rekordresultat på over 20 milliarder kroner i 2014. Med så god inntjening mener Norsk Familieøkonomi at DNB kan koste på seg å gi alle kunder like god rente. Bildet er fra en tidligere resultatpresentasjon. Foto: Olav Mellingsæter.

Lån

– Vi driver overhode ikke veldedighet

DNB fikk i 2014 et resultat på over 20 milliarder kroner, tre milliarder mer enn året før. Økte netto renteinntekter er blant årsakene til den store resultatveksten.

Foto: Stig B. Fiksdal / DNB

Lån

Når startet DNB å drive med veldedighet?

Unge boliglånskunder har vanligvis lavere lånerenter enn lojale, gode kunder. – Vi gjør dette for å hjelpe de unge, sier DNB.

Tester og undersøkelser

Dette er Norges billigste bank

For 20. gang kårer Norsk Familieøkonomi Norges beste bank, og i år ser vi at differansen mellom den beste og den dårligste banken er på hele 16 000 kroner.

Foto: Elisabeth Tønnesen

Lån

Et nytt rekordår for
bankene?

Norske banker klagde i 2014 over tøff konkurranse i utlånsmarkedet. – Tull, mener Norsk Familieøkonomi som er spesielt skuffet på vegne av kundene i de norske storbankene.

Foto: SpareBank 1 SR-Bank

Sparing og investering

Banker har solgt deg ulovlige pakkeprodukt

Finansdepartementet og Finanstilsynet er enige om at to norske banker har operert med ulovlige pakkeprodukt. – På tide at dette blir stanset, mener Norsk Familieøkonomi.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund, NRK

Hverdagsøkonomi

– Bankselgere må slutte å kalle seg rådgivere

Salgsbudsjetter er en viktig del av hverdagen i norske banker, og de ansatte blir målt på hvor mange forsikrings- og spareprodukter de klarer å selge deg som kunde. Likevel får de fortsatt lov å kalle seg rådgivere.

Lån

- Boliglånskundene sikrer DNB rekordresultat

DNB kunne i dag legge fram rekordresultat for 2013, og foreslo samtidig å øke utbyttet til sine eiere.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2013

For 19 år siden startet Norsk Familieøkonomi som den første aktøren i landet måling av bankenes betingelser. Nå kårer vi igjen de beste bankene på betingelser gjennom året 2013.

Hverdagsøkonomi

Bedre råd i 2014

Trenger du noen tips til hvordan 2014 kan bli best mulig – økonomisk sett?

Lån

- Skjønner ikke at folk fortsatt tar opp lån i DNB

Nordmenn er kremkunder for bankene sine, og kaster pengene ut av vinduet. Sjeføkonom rister på hodet.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2012

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste bankene på betingelser gjennom året 2012. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2011

Norsk Familieøkonomi tar igjen bankene under lupen og kårer de beste og verste bankene på betingelser gjennom året 2011. Vi tar for oss de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, bruker vi det kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Norsk Familieøkonomi