Juss

Vet du dette om ferie?

Les

Vet du dette om ferie?

Hva skjer hvis ungene blir syke i ferien? Hvor mye ferie har jeg rett på? Kan jeg spare feriedager til neste år? Vi har samlet noen av de mest stilte spørsmålene om ferie og gir deg svarene.

Juss

Et rettferdig arveoppgjør

Det er mange ting å tenke på i et arveoppgjør, og arverett kan være vanskelig juss. Det er ofte en krevende følelsesmessig situasjon og kan føre til konflikt i de beste familier. I tillegg kan det praktiske arbeidet med et arveoppgjør være omfattende.

Juss

Fremtidsfullmakt – en god investering

Hvem skal bestemme over dine interesser når helsen svikter og du ikke lengre kan ivareta disse selv? Og hva kan du påvirke selv, og hvordan?

Hverdagsøkonomi

Slik påvirker årsskiftet privatøkonomien din

Ved ethvert årsskifte ser vi både bortfall og nye tilførsler av lover, regler, skatter og avgifter. Dette året er intet unntak, og vi går gjennom noen av de tingene som er annerledes i år, sammenlignet med i fjoråret.

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for trygg netthandel

Tidligere juridisk direktør i Forbrukertilsynet Frode Elton Haug, oppsummerer sine råd om hvordan du handler trygt på internett.

Medlemshistorier

Når flyselskapet slår seg vrang

Reisen blir kansellert og du har rett på pengene tilbake, men flyselskapet nekter. Maria er nok ikke alene om å krangle med flyselskap eller reiseoperatør i disse dager.

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2020

Nettmøtet er nå avsluttet - sjekk svarene fra rådgiverne her!

Medlemshistorier

Har du hørt om fremtidsfullmakt?

Mens noen medlemmer tror de har god økonomisk kontroll, ønsker andre alle tipsene de kan få. Sammen med våre rådgivere avdekkes gjerne temaer og problemstillinger en tidligere ikke har tenkt over.

Juss

Hva kan advokaten hjelpe deg med?

Advokatene i Legalis står klar for å hjelpe deg med å løse store og små konflikter gjennom enkel innledende rådgivning eller løpende juridisk bistand.

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2019

Juss

Trøbbel med naboen?

I utgangspunktet bestemmer du over din egen eiendom, så lenge naboen ikke opplever noe som en urimelig skade eller ulempe.

Juss

Hvilken pris kan håndverkeren ta for sine tjenester?

Hvilke rettigheter har man ovenfor en håndverker, når prisen for arbeidet er langt høyere enn forventet?

Juss

Når har boligkjøper et krav
overfor selger?

Kjøp av bolig er for de fleste privatpersoner en stor investering. Dersom man oppdager feil ved boligen i etterkant av kjøpet, er det også noe som kan bli kostbart å utbedre.

Hverdagsøkonomi

Kvinner og samlivsbrudd

Et samlivsbrudd oppleves ikke bare tøft for følelseslivet. For det økonomiske kan det ha store konsekvenser, og ofte er det kvinnen som kommer dårligst ut.

Foto: iStock.com

Juss

Skal du kjøpe eller selge bruktbil?

Ved mange overdragelser av bruktbil mellom privatpersoner oppstår konflikter. Er du klar over hvilke rettigheter du har?

Foto: istockphoto.com

Juss

Diskuter saken din med
advokat – helt gratis

Ringer du våre advokater i Legalis får du inntil en time gratis juridisk bistand til én sak. Slik kan du spare deg for både penger og mange bekymringer.

Norsk Familieøkonomi