Pensjon

Ikke gå i AFP - fellen(e)

Les

Foto: iStock.com

Sparing og investering

Ny aksjesparekonto
utsetter skatten din

I september kommer det en ny aksjesparekonto som gir deg mulighet til å bytte fond, og kjøpe og selge aksjer uten at det utløser skatt før du tar pengene ut av kontoen. Men pass på at du vet hva du gjør før du flytter investeringene dine inn i den første og beste kontoen banken din anbefaler.

iStock.com

Medlemshistorier

Kunnskap kan gi deg
en bedre pensjon

Det er ikke uvanlig å velge bort aksjefond på grunn av utrygghet og litt for lite kunnskap. Uheldigvis kan dette medføre at mange sitter igjen med en langt lavere pensjon enn de kunne ha fått.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Med noen tastetrykk
fikk jeg bedre pensjon

En gang i året dumpet det informasjon om en gammel pensjonsavtale ned i postkassa. Avtalen var så liten, at den lett kunne blitt oversett. At jeg i stedet tok tak i den, gjør at jeg sannsynligvis har sikret meg rimelig mange ekstra tusenlapper i pensjon!

SPARER DU?: Mange vil som pensjonister sitte igjen med rundt halvparten av den lønna de har i dag - hvis de ikke starter å spare til egen pensjon, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen. Foto: Elisabeth Tønnesen.

Pensjon

Dårlig samvittighet når du tenker på pensjon?

Store kampanjer fra bankene, og førstesideoppslag i avisene har sannsynligvis overbevist deg om at det kan være lurt å spare til egen pensjon. Men har noen fortalt deg hvordan?

Pensjon

– Vi trenger mer kunnskap

Alle er enige i at det er smart å spare til egen pensjon, men hvordan en skal gjøre det er det ikke mye snakk om.

Sparing og investering

– Nå må ny regjering levere

3 av 4 mener staten ikke gjør nok for å stimulere til sparing. Norsk Familieøkonomi forventer endring nå som ny regjering er på plass.

Norsk Familieøkonomi