Medlemshistorier

Har du hørt om fremtidsfullmakt?

Mens noen medlemmer tror de har god økonomisk kontroll, ønsker andre alle tipsene de kan få. Sammen med våre rådgivere avdekkes gjerne temaer og problemstillinger en tidligere ikke har tenkt over.

Frida bestemte seg for å benytte seg av den inkluderte medlemsfordelen Privatøkonomisk rådgivning og tok en prat med en av våre rådgivere. I utgangspunktet ønsket Frida en generell gjennomgang av sin økonomi slik at hun kunne føle seg trygg på de valgene hun allerede hadde tatt og få bekreftet at hun var godt forberedt på den kommende pensjonisttilværelsen sin.

Etter å ha hatt en god prat om hvordan Frida hadde forberedt seg på å bli pensjonist ble det klart at dette var ei dame med kontroll på det meste. Likevel var det noe vår rådgiver tenkte kunne være aktuelt for Frida. «Har du hørt om fremtidsfullmakt?» spurte rådgiveren.

Fremtidsfullmakt var, som for mange, et fremmedord for Frida. Hun ble naturligvis nysgjerrig og fikk forklart hva denne typen fullmakt innebærer; fullmakten gir en valgfri person mulighet til i fremtiden å representere en annen, og handle på dens vegne, dersom den på grunn av demens eller helsetilstand, ikke lenger er i stand til å ivareta egne interesser.

Frida har flere voksne barn som kan stille opp for henne når hun blir eldre, og tenkte umiddelbart at dette kunne være aktuelt å diskutere med dem. For hennes del synes hun absolutt det var verdt å undersøke, og hun ble ytterligere positivt overrasket da hun fikk vite at hun som medlem kan laste ned en gratis mal på fremtidsfullmakt fra vår nettside. Ingenting står altså i veien for at Frida kan sikre seg selvbestemmelsesrett og trygghet langt frem i tid!

Ønsker du å vite mer om hva en fremtidsfullmakt innebærer kan du også lese historien til Anders og hans familie her, og laste ned malen her. Medlemmer kan om ønskelig få hjelp av en advokat til utfylling av fullmakten ved å ta kontakt med vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis. Med den inkluderte Advokatpakken trenger heldigvis ikke råd fra advokat koste skjorta.

Norsk Familieøkonomi