Juss

Diskuter saken din med advokat – helt gratis

Ringer du våre advokater i Legalis får du inntil en time gratis juridisk bistand til én sak. Slik kan du spare deg for både penger og mange bekymringer.

Mange kvir seg for å ta kontakt med en advokat fordi man gjerne ser tusenlappene forsvinne før man vet ordet av det. Dermed kan man gå i årevis og irritere seg over uløste nabokrangler eller arveoppgjør.

Har jeg en sak?

Med det gode tilbudet som medlemmer i Norsk Familieøkonomi har, slipper en å gå og lure på om en har en sak eller ei.

– Mange medlemmer som kontakter oss får faktisk beskjed om at de ikke har en god nok sak til at vi anbefaler at den tas videre, opplyser Henrik Jensen i Advokatfirmaet Legalis.

Kanskje oppleves det svaret som veldig kjedelig der og da, men når alternativet er en rettssak som sannsynligvis vil koste medlemmet flere hundretusen kroner, er det bedre å få et ærlig svar fra starten av.

– I andre tilfeller kan vi gi et godt råd der og da som på mange måter løser saken for medlemmet, og som kanskje gjør at en kan legge en vanskelig sak bak seg, sier Jensen.

Tilbudet om inntil en times gratis bistand gjelder for én sak, en har ikke mulighet til å samle opp flere spørsmål for å få en vurdering av alle i løpet av gratistimen.

Grundig vurdering og hjelp til halv pris

Er det mer usikkert om medlemmet har en sak eller ikke, ber Legalis ofte om å få oversendt dokumentasjon. Denne blir gjennomgått slik at en får en grundig og god vurdering, og anbefaling om hva en bør gjøre videre. Medlemmene får da en skriftlig vurdering tilbake. Dette vil nødvendigvis ta mer enn den timen en har gratis som medlem, men en vil da få et overslag i forkant på hvor mange timer som vil bli brukt. Timeprisen som våre medlemmer har er dessuten kraftig rabattert.

– I mange byer må en betale fra 2 500 kroner og oppover for en time advokathjelp, det er nesten det dobbelte av hva medlemmene i Norsk Familieøkonomi betaler hos oss, sier Henrik Jensen.

Norsk Familieøkonomi har forskjellige prisnivåer når en kontakter Legalis, fra 375 kroner for gjennomgang og vurdering av enkle spørsmål når man bruker E-saksgang, til 1 494 kroner per time for mer omfattende bistand.

Les mer om medlemsfordelen og se priser her

– Vi er veldig klare over at dette også er mye penger for mange, men alternativene ligger godt over det nivået, forsikrer Jensen.

Du vil dessuten alltid få et prisoverslag fra Legalis før de begynner å jobbe med saken din, slik at du kan velge å takke ja eller nei. Vær også klar over at mange saker vil være dekket gjennom rettshjelpsdekningen i hus- og innboforsikringen din. Denne dekker inntil 100 000 kroner i advokatutgifter.

Løses tidlig

Nylig fikk Legalis oversendt en sak fra Norsk Familieøkonomi der et medlem trengte råd etter et samlivsbrudd. Etter bruddet ville ikke eksmannen betale det hun mente hun hadde krav på. Henrik Jensen tok selv saken, og snakket både med medlemmet og eksmannen hennes, som igjen diskuterte med sin advokat. Sammen fant de en rettferdig løsning som gjorde at kvinnen fikk et bedre oppgjør enn det hun hadde fryktet, og eksmannen slapp å måtte møte i en rettssak der han sannsynligvis ville tapt minst like mye, og i tillegg sittet igjen med saksomkostninger.

– De fleste vil ha en interesse av å løse saken tidlig. Det er både raskere og billigere enn en rettssak. Vi har eksempler på gladsaker hver uke, der vi finner raske og gode løsninger slik at begge parter blir fornøyde med utfallet, sier Henrik Jensen.

Men har du en god sak som en ikke finner en enkel løsning på, vil selvsagt Legalis ta saken til retten for deg. Advokatene har stor kompetanse innen både arv, skilsmisse, samboerskap, fast eiendom, husleie, tomtefeste og arbeidsrett.

Lurer du på om du har en sak? Det koster ingenting å spørre!

Juss

Trøbbel med naboen?

I utgangspunktet bestemmer du over din egen eiendom, så lenge naboen ikke opplever noe som en urimelig skade eller ulempe.

Hverdagsøkonomi

Planlegge arv?
Dette må du tenke på

Arv kan være et sensitivt tema som mange gjerne vil unngå, men for husfredens skyld kan det lønne seg med åpen og ærlig kommunikasjon.

Juss

Når har boligkjøper et krav
overfor selger?

Kjøp av bolig er for de fleste privatpersoner en stor investering. Dersom man oppdager feil ved boligen i etterkant av kjøpet, er det også noe som kan bli kostbart å utbedre.

Medlemshistorier

Fremtidsfullmakt - trygghet for fremtiden

Når helsen svikter er det trygt å vite at noen vil sørge for at ens personlige interesser blir ivaretatt. Fremtidsfullmakt er et alternativ som gir en person fullmakt til å opptre på vegne av andre.

iStock.com

Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Foto: iStock.com

Juss

Skal du kjøpe eller selge bruktbil?

Ved mange overdragelser av bruktbil mellom privatpersoner oppstår konflikter. Er du klar over hvilke rettigheter du har?

Medlemshistorier

Når den ene parten
ikke vil mer

Vi opplever ofte å bli kontaktet av medlemmer som kommer i en situasjon der den andre parten ikke ønsker å fortsette samlivet. Hva gjør man da hvis banken ikke er villig til å finne løsninger på hvordan en kan få sitte igjen med hus og hjem?

Foto: SpareBank 1 SR-Bank

Sparing og investering

Banker har solgt deg ulovlige pakkeprodukt

Finansdepartementet og Finanstilsynet er enige om at to norske banker har operert med ulovlige pakkeprodukt. – På tide at dette blir stanset, mener Norsk Familieøkonomi.

Norsk Familieøkonomi