Tester og undersøkelser

Skal du åpne ny aksjesparekonto?
Se opp for skjulte kostnader

Flere tilbydere reklamerer for at deres aksjesparekonto er gratis. Vår sammenligning viser at noen leverandører fortsatt tar unødvendige gebyrer.

Rundt 1,5 millioner (36 prosent) nordmenn har penger plassert i aksjefond, og blant dem som sparer jevnlig er beløpene som settes inn høyere enn før, viser en undersøkelse gjennomført av Opinion for Verdipapirfondenes forening. Innføring av aksjesparekonto har sannsynligvis bidratt til at flere velger å spare i fond.

Da aksjesparekontoen ble lansert i fjor, ønsket flere ivrige sparere å flytte midlene sine. Noen har sikkert endt opp hos en leverandør som reklamerte for gratis aksjesparekonto, men som likevel har gebyrer knyttet til kontoen. Kontoen er nemlig gratis å åpne hos alle, men dette utelukker ikke at leverandørene tar andre gebyrer.

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

 

Allerede medlem?

Logg inn

Medlemshistorier

Pensjonist med boliglån

Mange synes det er vanskelig å planlegge for fremtiden, og blir kanskje overrasket når forventet pensjon sjekkes. Heldigvis har vi gode råd for hvordan du kan sikre deg den gode pensjonisttilværelsen.

Tester og undersøkelser

Hvilken spareform passer for deg?

Aksjesparekonto, investeringskonto, VPS-konto eller IPS-konto? Finn ut hvilken konto du bør spare i.

Sparing og investering

Derfor bør du velge indeksfond

Indeksfond blir stadig mer populært å investere i, både blant profesjonelle og mindre profesjonelle sparere. Men selv om det blir kjøpt, anbefalt og snakket mer om indeksfond, er det mange som vet lite om det.

Tester og undersøkelser

Sammenligning av aksjesparekonto

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2017: Som kunde har man utallige valgmuligheter når man skal opprette konto for sparing, og i løpet av høsten har mulighetene økt vesentlig. Vår undersøkelse viser at en stor andel fondssparere ønsker å flytte investeringer til en aksjesparekonto.

Norsk Familieøkonomi