Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Et av våre medlemmer tok nylig kontakt med oss for å fortelle om en god opplevelse han hadde hatt ved bruk av helseforsikringen sin. Knut har de siste ti årene hatt rabattert helseforsikring i Vertikal Helse gjennom medlemskapet i Norsk Familieøkonomi. Men han hadde ikke brukt forsikringen til noe. Som veldig mange andre tenkte han at forsikringen kommer først og fremst til anvendelse om noe alvorlig skulle skje.

For kort tid siden gikk Knut til fastlegen for en sjekk på grunn av litt feber, vond hals og hoste. Fastlegen undersøkte han, og tok prøver uten å finne noe grunn til annen behandling enn hvile og hostesaft. Mens han likevel var hos legen ba Knut han sjekke et utslett han hadde fått på legger og lår, og legen anbefalte han å oppsøke spesialist. I stedet for å be fastlegen om en henvisning til en spesialist, noe som Knut regnet med kunne ta lang tid, tenkte han at da ringer jeg selv Aleris i Stavanger som han hadde besøkt noen år tidligere på grunn av eksem i hodebunnen.

Plutselig kom Knut til å tenke på at «jeg har jo helseforsikring». Han spurte derfor legen om han kunne skrive ut en henvisning. Denne ble sendt til Vertikal Helse som tok kontakt umiddelbart. De bestilte da tid hos Aleris, og allerede et par dager etter hadde Knut time hos en hudspesialist. Professoren i hudsykdommer konstaterte raskt at Knut hadde fått utbrudd av psoriasis, og at dette hang sammen med halsbetennelsen. Han fikk beskjed om at i hans tilfelle skulle han ha behandling av antibiotika for halsbetennelsen da det ville være med å dempe utbruddet av psoriasis betraktelig. I tillegg fikk han resept på kremer som skulle brukes på legger og lår, og professoren bestilte også tid for lysbehandling på sykehuset.

Alt dette ble gjort i løpet av veldig kort tid og helt uten kostnader for Knut.

– Dette har gjort meg oppmerksom på at helseforsikringen hjelper også om man har mer vanlige og ufarlige lidelser, forteller han fornøyd.

Få tilgang til våre medlemsfordeler og rådgivning
65,- pr. mnd. i 12 mnd.

Hva trenger du hjelp til?

Det koster ikke noe å spørre!

Jo mer spesifikk spørsmålstillingen er jo mer konkret kan vi svare. Alternativt kan vi kontaktes på telefon 51 77 50 00 mellom kl.09:00 – 15:00.

Medlemshistorier

Trenger jeg helseforsikring?

"Jeg kommer aldri til å få bruk for den", var reaksjonen til Nils da en venn forklarte hvorfor han burde tegne en helseforsikring. Likevel endte Nils opp med å skaffe seg helseforsikring, og plutselig fikk han bruk for den.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Betaler du for mye for å se TV?

Noen ganger får vi henvendelser som egentlig ligger litt utenfor vår kjernerådgivning, men som vi likevel ønsker å hjelpe våre medlemmer med. Hvordan kan en for eksempel best spare penger på TV-tittingen?

iStock.com

Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Aksjefond?
Nei det tør jeg ikke!

Mange kontakter oss fordi de vil spare til barna, og trenger råd om hvordan det er lurt å gjøre det. Tør du sette barnetrygden i aksjefond?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

«Koffer leve ho dær?»

Én av fire unge har opplevd nettmobbing, og for foreldre er det vanskelig å vite hvordan en tar tak i slike anonyme trusler. Heldigvis hjelper vi deg hvis noen i din familie skulle havne i en slik situasjon.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Derfor har jeg
helseforsikring

«Dette må du nok bare leve med», var beskjeden fra fastlegen. «Sånn som dette kan du ikke gå», svarte den private legen. Skal virkelig forskjellene i helse-Norge være så store, avhengig av om en har helseforsikring eller ikke?

Norsk Familieøkonomi