Medlemshistorier

Betaler du for mye for å se TV?

Noen ganger får vi henvendelser som egentlig ligger litt utenfor vår kjernerådgivning, men som vi likevel ønsker å hjelpe våre medlemmer med. Hvordan kan en for eksempel best spare penger på TV-tittingen?

I høst ble vi kontaktet av Lars som var lei av å betale mange tusen kroner i året for å se på TV. Familiens behov for TV-tittingen var forskjellig, men han hadde selv konkludert med å se på TV via nrk.no på sin smart-TV og iPad var tilstrekkelig for han. Med smart-TV får en tilgang til nett-TV og betalte strømmingstjenester som blant annet Netflix. Kona hadde behov for å se på TV2 og NRK, barna ønsket Disney Channel eller andre tilsvarende barne-tv-kanaler. Fotballinteressen var ikke stor utover det å få med seg høydepunktene på sportsnyhetene.

Etter en kort samtale med Lars anbefalte jeg han å sette opp hvilke leverandører og utgifter han hadde i dag. Fasiten ble at han betalte over 15 000 kroner i året i TV-utgifter. Tilbakemeldingen vår til Lars ble å beholde bredbånd hos Altibox til 478 kroner per måned, og RiksTV pakken til 449 kroner per måned. Etter en oppfølgingssamtale valgte Lars å kutte utgiftene enda mer, ettersom Riks TV gir deg mulighet til å velge seks favorittkanaler som en betaler259 kroner per måned for.

Du vil ganske sikkert spare en hel del med å gjøre en jobb med å sjekke behov, muligheter og priser.

Regnestykket og utgiftene ble betydelig mindre, fra 15 060 kroner til 8 844 kroner per år, noe som utgjør en årlig besparelse på 6 216 kroner. Både Lars og jeg ble utrolig fornøyde med å finne denne løsningen for hans familie, og vi ble enige om å gi oppskriften videre til andre medlemmer i Norsk Familieøkonomi.

Det er ikke sikkert denne løsningen passer akkurat deg, du kan ha andre behov og ønsker, men du vil ganske sikkert spare en hel del med å gjøre en jobb med å sjekke behov, muligheter og priser. Trenger du noen råd på veien kan vi i Norsk Familieøkonomi bistå deg med å finne utav det. Jobben med å finne riktig leverandør for deg må du nok gjøre selv, men vi kan forklare deg hvordan du kan gå fram. Historien til Lars er bare et av mange eksempel som viser hvor mye man kan spare på å ta tak i slike løpende utgifter som vi har. 

Husk at leverandørenes priser endrer seg hele tiden. Jeg har tidligere hatt en runde for å se på min families TV-behov, og sparte mye penger på å gjøre endringer. Etter å ha hjulpet Lars, ser jeg at jeg har enda flere muligheter for å redusere familiens utgifter.

I overgangen til nye løsninger må du være oppmerksom på at du sannsynligvis har oppsigelsestid på gammel løsning, det kan være bindingstid og prisoppgraderinger. Noen tilbydere har også oppstartskost og andre avgifter. Over tid vil uansett en gjennomgang lønne seg!


Hilsen Astrid

Få tilgang til våre medlemsfordeler og rådgivning
65,- pr. mnd. i 12 mnd.

Hva trenger du hjelp til?

Det koster ikke noe å spørre!

Jo mer spesifikk spørsmålstillingen er jo mer konkret kan vi svare. Alternativt kan vi kontaktes på telefon 51 77 50 00 mellom kl.09:00 – 15:00.

Norsk Familieøkonomi