Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for å
spare drivstoff

Syns du drivstoffprisene begynner å bli veldig høye? En måte å få ned disse kostnadene på er rett og slett å begynne å kjøre mer økonomisk. Her får du noen gode tips.


1. Høyt gir og lav fart
Den mest økonomiske og miljøvennlige måten å kjøre på er å kjøre i lav fart på høyt gir.

2. Hold jevn fart
Hver gang du akselererer etter en nedbremsing, bruker du ekstra drivstoff. Prøv å holde så jevn fart som mulig ved å følge nøye med på trafikken og  veien foran deg når du kjører.

3. Sjekk lufttrykket i dekkene regelmessig
Hvis lufttrykket i dekkene er for lavt, øker rullemotstanden og dermed  også drivstofforbruket. For lavt lufttrykk kan også gjøre bilen mindre stabil  og vanskeligere å kjøre. Har du riktig lufttrykk i dekkene kan du også  forlenge dekkenes levetid.

4. Reduser luftmotstanden
Takstativ, skiboks og sykkelstativ kan øke drivstofforbruket med så mye  som 20%. Husk derfor å ta av disse tingene når du ikke bruker dem. Du  bør også holde vinduene lukket når du kjører i høy fart. Dette reduserer  luftmotstanden, og dermed også drivstofforbruket.

5. Pakk lett
Mye bagasje øker vekten i bilen og dermed også drivstofforbruket. Ha så  lite bagasje som mulig i bilen.

6. Skru av elektronisk utstyr
Aircondition, stereoanlegg, varmeelementer i vinduene, setevarmere og  andre elektriske funksjoner i bilen bidrar alle til høyere drivstofforbruk.  Skru av disse funksjonene når du ikke har bruk for dem.

7. Ta godt vare på bilen din
En grunnleggende regel for å oppnå et lavere drivstofforbruk er at  du sørger for å ta godt vare på bilen din. Husk derfor å sjekke oljenivået  regelmessig samt å følge bilens anbefalte serviceprogram.

8. Finn en bil som passer for ditt behov
Bilens vekt, luftmotstand og motorstørrelse er viktige ting som påvirker  drivstofforbruket. Velg en bil som har en størrelse og motor som passer for  ditt behov.

9. Skift motorolje regelmessig
Riktig motorolje sørger for at motorens bevegelige deler får den  nødvendige smøring. Dette beskytter motoren mot slitasje, og sikrer en  smidig drift som bidrar til å redusere drivstofforbruket. Følg derfor bilens  oljeskiftintervaller, og forsikre deg om at du bruker korrekt motorolje for din bil.

Disse tipsene har vi fått fra vår samarbeidspartner Circle KNorsk Familieøkonomi