Medlemshistorier

Trenger jeg helseforsikring?

"Jeg kommer aldri til å få bruk for den", var reaksjonen til Nils da en venn forklarte hvorfor han burde tegne en helseforsikring. Likevel endte Nils opp med å skaffe seg helseforsikring, og plutselig fikk han bruk for den.

Nils’ mor var lege og hans kone er sykepleier, og selv har han alltid hatt stor tillit til det offentlige. Derfor hadde han heller aldri sett behovet for en helseforsikring. Men da en venn forklarte hvordan han hadde blitt hjulpet av sin helseforsikring, valgte Nils til slutt å tegne en selv. 

Noen måneder senere oppdaget Nils at han hadde store smerter i venstre lår. Nils var glad i lange sykkelturer og trente mye, men plutselig slet han med å sykle i oppoverbakker. Etter et besøk hos legen ble han henvist til en spesialist, som fant ut at smertene skyldtes en tett åre i venstre lår. Han kontaktet Vertikal Helse, hvor han hadde tegnet helseforsikring, som ba om papirene fra spesialist. Da det hadde gått et par dager tok Vertikal Helse kontakt med beskjed om at han kunne bli sendt til utredning om fire dager. Utredningen viste at operasjon var nødvendig, og tidspunkt for operasjon ble satt av Nils og Vertikal Helse. 

Etter endt operasjon kjente han straks en forbedring i foten, men et par måneder senere oppsto samme problem på motsatt lår. Da han hadde vært hos legen igjen, tok han kontakt med Vertikal Helse atter en gang. Papirer ble sendt over, og etter to dager fikk han svar. Nils ble etter få dager sendt for utredning, og kort tid senere gjennomgikk han samme operasjon på motsatt lår.

En utblokking i en blodåre er ikke en prioritert sykdom, og man kan derfor ende opp med å vente lenge på behandling. Med helseforsikring opplevde Nils at det gikk det raskt, effektivt, og gjorde at han fikk mulighet til å komme raskt tilbake til syklingen. 

Medlemshistorier

Samboeren har blitt syk,
har vi forsikret oss nok?

Mange vet hvilke forsikringer de har, men ikke om de er tilpasset deres nåværende livssituasjon. Da kan man risikere å bli dårlig stilt ved ulykke eller sykdom, til tross for at en har tegnet de nødvendige forsikringene.

Forsikring

Har du de riktige personforsikringene?

Personforsikringer kan inneholde mangt, og det kan være vanskelig å vite hva som er viktig og hvilke forsikringer man burde tegne. Noen personforsikringer har vi gjennom arbeidsgiver, mens andre må vi tegne på egenhånd via bank eller forsikringsselskap.

iStock.com

Medlemsfordeler

Helseforsikringen er ikke bare
for de store tingene

Folk dør i helsekø, og kreftsyke får ikke tilgang til den medisinen de trenger for å bli friske. Da er det selvsagt en trygghet å ha helseforsikring. Men har du tenkt på alt det andre en helseforsikring kan hjelpe med?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Norsk Familieøkonomi