Medlemshistorier

Spar penger ved å bytte forsikringer

Du kan spare store summer på å bytte forsikringer. Det er viktig å følge med på prisene på skadeforsikringer, for det er de lojale kundene som betaler mest over tid. Les om hvordan et av våre medlemmer sparte 6 000 kroner med noen få telefonsamtaler.

Hanne har hatt forsikringene sine hos samme forsikringsleverandør i mange år. For seks år siden gikk hun gjennom en skilsmisse, flyttet til egen leilighet og kjøpte egen bil. I løpet av de seks årene har hun sjekket pris et par ganger, men hun har ikke byttet leverandør.

Hanne ønsket å se hvor mye hun kunne spare dersom hun var mer bevisst på ulike priser på skadeforsikringer. Hun startet med å ta kontakt med flere forsikringstilbydere. Totalsummen for daværende forsikringer var på omtrent 12 500 kroner for innbo, bil, reise og barneforsikring.

Etter en kort telefonsamtale med en annen leverandør fikk Hanne et tilbud på skadeforsikring på 8 500 kroner. Forsikringene som inngikk i dette tilbudet var tilsvarende de hun allerede hadde.

Med det nye tilbudet ville Hanne spare 4000 kroner og hun bestemte seg derfor for å bytte. Etter kort tid fikk hun en telefon fra tidligere forsikringsleverandør som lurte på hvorfor hun ønsket å bytte. Hun forklarte at hun hadde fått et bedre tilbud, og hun ble da tilbudt forsikringer til 7500 kroner for å bli værende pluss opptjent medlemsbonus på 1000 kroner.

Ved å høre med andre forsikringsleverandører gikk Hanne fra å betale 12 500 kroner for forsikringer til å betale 6500.

Prisvilkårene for skadeforsikringer varierer, men vi blir stadig overrasket over hvor store variasjonene er. Disse variasjonene kom også tydelig frem da vi testet ulike skadeforsikringer. I testen så vi at prisene varierte med hele 12 000 kroner for akkurat de samme forsikringene.

Dersom man i tillegg har valgt å være lojal kunde over tid, risikerer man å betale mye mer enn det som framkommer i testen.

Vårt råd til deg er å sjekke prisen på dine skadeforsikringer minst én gang i året. Her kan du spare mye!

Hilsen Eva

Norsk Familieøkonomi