Tester og undersøkelser

Spar 12 000 kroner på din skadeforsikring

Fra et selskap til et annet har vi funnet en prisforskjell på over 12 000 kroner for akkurat de samme forsikringene. Kanskje på tide å sjekke om du betaler for mye for dine forsikringer?

I årets prissammenligning har vi bedt 12 forsikringsselskaper om pris på helt normale forsikringer for en familie og for et voksent par på tre ulike adresser i Norge. At forskjellen et par må betale for sine forsikringer kan variere fra over 27 000 kroner i Vardia til 15 000 kroner i Gjensidige er overraskende selv for oss som har gjort slike sammenligninger i årevis.

– At prisene på akkurat de samme forsikringene skal variere med 12 000 kroner fra et selskap til et annet er ganske voldsomt. Her kan det med andre ord være mye penger å spare på å være bevisst og sjekke opp i forsikringene dine, sier Eva Sørmo som er seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi

Sjekk forsikringene dine årlig

Testen vår viser at det kan være lokale variasjoner hos enkelte selskaper, altså er det ikke sikkert at ditt forsikringsselskap er billigst for deg, selv om de er billige for en familie på Rjukan. Det er ingen tvil om at du bør sjekke pris hos flere selskaper om du syns du betaler for mye.

– Vi anbefaler alle å sjekke prisen på sine forsikringer én gang i året. Da bør du be om tilbud fra minst tre forskjellige selskaper. Legg ved papirene på de forsikringene du har i dag, så er du sikker på at du får sammenlignbare tilbud. Men stryk gjerne over prisen slik at de nye selskapene ikke ser hva du betaler i dag. Det kan du heller konfrontere dem med hvis du får en pris som ligger høyere enn hos det gamle selskapet, sier Eva Sørmo.

I fjor gjorde Codan det gjennomgående best, og også Tryg lå helt i toppen. I år ser vi at hele fem selskaper stikker av med hver sin seier, mens Eika gjennomgående er dyrest - kun slått av Vardia på pris for par i Oslo.

Vanlige forsikringer

I testen har vi spurt om pris på helt normale produkter som det er enkelt for mange å relatere seg til.

Vi har spurt etter pris for en familie med to voksne på 40 år og to barn på tre og seks år, hus med normal standard fra 1991, Ford S Max 2011- modell og helårs reiseforsikring.

Vi har også bedt om forsikringspremie for et par på 55 år som har innboforsikring i leilighet, en BMW 320 D 2010-modell, Volkswagen Polo 2011-modell, fritidsbolig i Stavern og helårs reiseforsikring.

Skadeforsikring

Forsikring

Har du de riktige personforsikringene?

Personforsikringer kan inneholde mangt, og det kan være vanskelig å vite hva som er viktig og hvilke forsikringer man burde tegne. Noen personforsikringer har vi gjennom arbeidsgiver, mens andre må vi tegne på egenhånd via bank eller forsikringsselskap.

Juss

Når har boligkjøper et krav
overfor selger?

Kjøp av bolig er for de fleste privatpersoner en stor investering. Dersom man oppdager feil ved boligen i etterkant av kjøpet, er det også noe som kan bli kostbart å utbedre.

Tester og undersøkelser

Årets beste reiseforsikring 2017

Sol, strand og bølgeskvulp, eller kanskje shopping og storby? Uansett hvor du skal reise i sommer bør reiseforsikring være en selvfølge. Se hvilken reiseforsikring som scorer høyest i årets reiseforsikringstest.

Medlemshistorier

Spar penger ved å bytte forsikringer

Du kan spare store summer på å bytte forsikringer. Det er viktig å følge med på prisene på skadeforsikringer, for det er de lojale kundene som betaler mest over tid. Les om hvordan et av våre medlemmer sparte 6 000 kroner med noen få telefonsamtaler.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Har du for mange
personforsikringer?

Noen ganger lurer vi på hvilke tilbud fra banken vi skal akseptere. Faren er at vi stoler så mye på rådgiveren i banken, at vi signerer på produkter som vi ikke egentlig trenger.

Tester og undersøkelser

Spar en halv sydentur på forsikringene dine

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet forsikringspriser for en helt ordinær familie. Resultatet viser at bevisste kunder kan spare 8 000 kroner på å flytte sine forsikringer.

Norsk Familieøkonomi