Tester og undersøkelser

Test av reiseforsikring

Norsk Familieøkonomi har testet helårs reiseforsikringer. Vi viser hvordan du kan spare titusenvis av kroner.

 

Som første og eneste forsikringsleverandør i Norge med dekningsgaranti, får DNBs Reiseforsikring Best toppscore i Norsk Familieøkonomis undersøkelse.
– Men for å få fullt utbytte av forsikringen forutsettes det at du som kunde må ha oversikt over de andre reiseselskapenes dekninger. Eksempelvis er DNB dårligst på forsinket bagasje med en dekning på 2 500 kroner per person. Samtidig har den beste konkurrent 5 000 kroner. Den observante DNB-kunden vil da få utbetalt 5 000 kroner ved å henvise til konkurrentens dekning, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

Han poengterer at alle medlemmer i Norsk Familieøkonomi vil få denne dekningsoversikten.
– Tilgang til denne oversikten kan utgjøre besparelser på titusenvis av kroner for de som har DNBs reiseforsikring, og for eksempel må avbestille familiens planlagte reise, sier Krohn-Pettersen.

Se hele oversikten

I vår test av reiseforsikring er de viktigste kriteriene dekning på reisegods, reisesyke/hjemtransport, forsinkelser, evakuering, avbestilling og pris. Norsk Familieøkonomi har ikke tatt stilling til kundetilfredshet, dette er en ren vilkårstest. I undersøkelsen har vi bedt selskapene oppgi nettpris på sitt beste produkt, uten samlerabatt/andre rabatter.


DNB

6

Pris enslig 40 år: 1546
Pris familie 40 år: 2031
Pris enslig 75 år: 1855

Se hele oversikten

DNB har en dekningsgaranti  som garanterer "minst like gode vilkår ved et skadeoppgjør som du ville fått som privatperson i et konkurrerende selskap" . På grunn av denne dekningsgarantien går denne forsikringen fra en 4-er til en 6-er. DNBs Reiseforsikring Best er middelmådig på det meste, fra pris, dekninger og andre vilkår. Men som første og eneste forsikringsleverandør i Norge med dekningsgaranti, kommer vi ikke utenom å gi den toppscore i vår undersøkelse. For å få fullt utbytte av forsikringen forutsettes det at du som kunde må ha oversikt over de andre reiseselskapenes dekninger.


Tryg logo

5

Pris enslig 40 år: 1301
Pris familie 40 år: 1604
Pris enslig 75 år: 1691

Se hele oversikten

Tryg er blant de beste på flere punkt, inkludert pris. Forsikringen er testens beste på samlet dekning reisegods for familie, men har ingen dekning for forsinket ankomst.


Frende logo

5

Pris enslig 40 år: 1296
Pris familie 40 år: 1596
Pris enslig 75 år: 1590

Se hele oversikten

Frendes reiseforsikring er blant de beste på flere punkt, inkludert pris. Forsikringen er testens beste på varighet og invaliditet barn. Frende Forsikring har tidligere vunnet testen to år på rad.


Vardia logo

5

Pris enslig 40 år: 1320
Pris familie 40 år: 1600
Pris enslig 75 år: 2640

Se hele oversikten

Vardia er testens beste på død/invaliditet, forsinket ankomst og forsinket bagasje. I tillegg er selskapet blant de beste på pris for familie og samlet dekning reisegods. På den negative siden er Vardia høyest pris for enslig 75 år. 


Europeiske logo

5

Pris enslig 40 år: 1765
Pris familie 40 år: 2201
Pris enslig 75 år: 1977

Se hele oversikten

Europeiske er best eller blant de beste på flere punkt. I tillegg tilbyr selskapet helsetelefon, Vilkårsgaranti og er en del av et verdensomspennende nettverk. Det trekker ned at Europeiske har dyrest forsikring for enslig 40 år.


Codan logo

4

Pris enslig 40 år: 1370
Pris familie 40 år: 1655
Pris enslig 75 år: 1655 (tilbys kun eksisterendekunder)

Se hele oversikten

Codan er god blant annet på tilkalling og reisegods. De har ingen dekninger som er dårlige, men heller ingen som er veldig bra, og havner derfor på en firer.


Eika logo

4

Pris enslig 40 år: 1295
Pris familie 40 år: 1715
Pris enslig 75 år: 1295

Se hele oversikten

Eika har lav pris for enslig, og har generelt gode dekninger. De klarer likevel ikke å konkurrere helt i toppen, og har blant annet ingen kompensasjon for tapte fridager.


Gjensidige

4

Pris enslig 40 år: 1639
Pris familie 40 år: 2503
Pris enslig 75 år: 2417

Se hele oversikten

Gjensidige skiller seg litt ut ved å ha noen dekninger de er veldig gode på, men samtidig andre der de er testens aller dårligste, blant annet på egenandel og utbetaling død/invaliditet. Gjensidige har også høyest pris for familie, og er hele tusen kroner dyrere enn den billigste.  

Gjensidige er likevel god på dekning for tilkalling, og oppgir også at når inntil 6 personer har kjøpt en reise sammen (eks. en vennegjeng), dekkes avbestilling om en i reisefølget blir syk/skadet og kunden ikke ønsker å reise


Gouda logo

3

Pris enslig 40 år: 1300
Pris familie 40 år: 1575
Pris enslig 75 år: Helårs tilbys ikke nye kunder, kan kjøpe Senior forsikring for enkeltreise

Se hele oversikten

Vi gir Gouda et pluss fordi alle risikoaktiviteter er inkludert i forsikringen, og fordi selskapet har best pris for familie. Likevel trekker det ned at ingen av Goudas dekninger er best eller blant de beste.


SpareBank 1 logo

3

Pris enslig 40 år: 1397
Pris familie 40 år: 1792
Pris enslig 75 år: 1887

Se hele oversikten

Nok en gang er det skuffende å se at SpareBank 1 Forsikring er i bunnsjiktet. Forsikringen er testens dårligste på avbestilling og tilkalling. I tillegg har SpareBank 1 lav dekning per gjenstand. Vi registrerer likevel at selskapet ble best i EPSIs undersøkelse av kundetilfredshet i forsikringsbransjen i 2013, noe som tyder på fornøyde kunder etter et skadeoppgjør. 


Storebrand

3

Pris enslig 40 år: 1199
Pris familie 40 år: 1642
Pris enslig 75 år: 1499

Se hele oversikten

Storebrand er best på pris for enslig 40 år og nest best på enslig 75 år. Pris er likevel ikke avgjørende i kåringen av de dårligste forsikringene, men derimot mangelen på gode dekninger. Storebrand har lav dekning per gjenstand, og nesten ingen dekninger som er blant de beste. På toppen av det hele, krever Storebrand at du er totalkunde.

 

 

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

Allerede medlem?

Logg inn

Norsk Familieøkonomi