Tester og undersøkelser

Velg riktig reiseforsikring for eldre

Etter en viss alder, er det flere forsikringsselskap som reduserer eller tar bort viktige dekninger. Vi har laget en oversikt over reiseforsikringer på kredittkort og helårsforsikringer.

Det er en omfattende prosess å sette seg inn i forsikringsvilkår, særlig for de som må ta visse hensyn. Blant de som bør sjekke vilkårene ekstra grundig, er reisende over en viss alder.

Reiseforsikring på kredittkort

Nordmenn reiser som aldri før, og dette gjelder også de eldre. Mange oppholder seg i utlandet i lengre strekk, mens andre drar på hyppige korte turer. Som eldre på reise, er en god reiseforsikring spesielt viktig.

Har du reiseforsikring på kredittkortet ditt, er det viktig at du betaler minst 50 prosent av reiseutgiftene med kortet. Dette innebærer også utgifter til drivstoff, hvis du for eksempel er på bilferie. Det er først når over halve reisen er betalt med kortet at forsikringen gjelder.

Lang, men begrenset varighet

Som vi kan se i tabellen, har reiseforsikringene på kredittkort lang varighet. Alle varer i 90 dager i strekk. Men i motsetning til helårsforsikringer, kan de ikke utvides til å vare lenger. Skal du på lengre reiser, må du tegne en helårsreiseforsikring.

Vær også oppmerksom på at dersom reisen varer over 90 dager, vil mange av forsikringene på kredittkort opphøre. Da kan du risikere at den ikke gjelder for noen av dagene, eller kun for de 90 første. Har du åpen returbillett, vil noen forsikringer gjelde kun de første 35 dagene.

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

Allerede medlem?

Logg inn

Norsk Familieøkonomi