Medlemshistorier

Dyrere med resept enn flybillett

Hvis du har hatt reiseforsikring i mange å uten å ha bruk for den, kan fristelsen for å si opp avtalen være stor. Husk derfor at så lite som et legebesøk kan i verste fall koste deg titusenvis av kroner uten forsikring.

Kjell har feriert noen uker i USA. Han har gledet seg lenge til turen og hadde planlagt reisen nøye, forhåndsbestilt billetter til ulike opplevelser og satt av penger.

Etter noen dager i Las Vegas følte Kjell seg dårlig. Han hanglet noen dager før han bestemte seg for å oppsøke lege. Kjell hadde i forkant av reisen tegnet helårs reiseforsikring, og kontaktet forsikringsselskapet som kunne informere ham om at forsikringen ville dekke kostnadene knyttet til det nødvendige legebesøket. Forsikringsselskapet uttrykket i tillegg et ønske om at Kjell benyttet ett av de legekontorene/sykehusene som selskapet har avtale med.

Kjell ventet litt til, men oppsøkte til slutt et av de godkjente legekontorene. Han tok noen prøver og fikk bekreftet at han hadde en liten infeksjon i kroppen som kunne behandles med antibiotika. Kjell brukte totalt 40 minutter på legebesøket og mottok resept på antibiotika. Han fikk beskjed om at han måtte legge ut for timen selv om forsikringsselskapet hadde sagt at de kunne gjøre opp. Han fikk da en regning på totalt 4 700 dollar! Med andre ord 40 000 norske kroner for en kort legekonsultasjon og resept! Han hadde heldigvis med seg et kredittkort slik at han fikk gjort opp for seg og kunne fortsette ferien som planlagt.

Etter legebesøket kontakten Kjell forsikringsselskapet enda en gang, som bekreftet at dette virket unødig kostbart. Samtidig informerte de ham også om at de ville følge opp saken med legekontoret.

Heldigvis for Kjell hadde han i dette tilfellet kontaktet forsikringsselskapet på forhånd, og hadde derfor forhåndsbekreftelse på at eventuelle kostnader ville bli dekket så lenge han benyttet seg av ett av selskapets forhåndsgodkjente legekontor. Ettersom han holdt seg innenfor disse kravene fikk han de utlagte pengene raskt tilbake på konto.

Dette viser hvor viktig det er å ha reiseforsikring, og at man bør ha noe kunnskap om hvordan denne benyttes på riktig måte før man skal på ferie. Sett deg godt inn i reglene for hvordan du bør forholde deg til sykdom eller skade, slik at du handler i henhold til vilkårene i forsikringen. Mange forsikringsselskap har egne apper som gir god informasjon og oversikt over godkjente leger og sykehus. Vær også oppmerksom på at det kan være begrensninger for når forsikringen gjelder.

 Vi i Norsk Familieøkonomi undersøker årlig ulike reiseforsikringer, og vurderer selskapenes vilkår og priser. Reiseforsikringstesten har som formål å gi deg muligheten til å sammenligne alle selskapenes vilkår på et og samme sted, slik at du kan være godt informert om hvilke selskaper som dekker dine behov best. Les årets test her.

Norsk Familieøkonomi