Tester og undersøkelser

Den perfekte
barneforsikringen
finnes ikke

Når en skal velge en barneforsikring er det ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret. En vil selvsagt bare det beste for barnet sitt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet en hvilken forsikring som er best?

I årets sammenligning har vi med 12 forskjellige forsikringsselskaper, og de aller fleste av dem har gjort en eller annen vri som skiller dem fra de andre.

  • Fire selskaper tilbyr fortsatt ikke uførepensjon
  • To selskaper har valgt å ikke dekke medisinsk invaliditet ved sykdom
  • Flere selskaper dropper utvidet hjelpestønad – eller har laget sin egen ordning
  • Et selskap har laget en helt ny dekning og utbetaler 1,1 millioner kroner hvis barnet får innvilget forhøyet hjelpestønad fra NAV
  • Under dekningen utvalgte sykdommer velger et selskap å dekke andre sykdommer som gir en invaliditetsgrad over 50 prosent – i tillegg til de utvalgte sykdommene de lister opp
  • Mens et selskap dekker 13 utvalgte sykdommer, har et selskap valgt å bare dekke én
  • To selskaper har droppet engangserstatningen en får om en blir minst 50 prosent arbeidsufør
  • Bare et av selskapene med uførepensjon øker summen som blir utbetalt etter at utbetalingen av uførepensjonen er påbegynt

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

Allerede medlem?

Logg inn

Hva trenger du hjelp til?

Det koster ikke noe å spørre!

Jo mer spesifikk spørsmålstillingen er jo mer konkret kan vi svare. Alternativt kan vi kontaktes på telefon 51 77 50 00 mellom kl.09:00 – 15:00.

Hverdagsøkonomi

Bør barna ha eget bankkort?

Barn som vokser opp i dag vil ha et ganske annet forhold til kontanter enn det voksne har, og har hatt. Vi beveger oss mot et kontantløst samfunn, men bør barn ned i syvårsalderen ha et eget bankkort?

Tester og undersøkelser

Årets beste reiseforsikring 2017

Sol, strand og bølgeskvulp, eller kanskje shopping og storby? Uansett hvor du skal reise i sommer bør reiseforsikring være en selvfølge. Se hvilken reiseforsikring som scorer høyest i årets reiseforsikringstest.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

– Barnas uførepensjon må
være like god om 40 år

Hvis barnet ditt blir ufør som 20-åring og får utbetalt 100 000 kroner årlig fra barneforsikringen sin, er det da riktig at en fortsatt bare får utbetalt de samme 100 000 kronene 40 år senere?

Foto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Baby på vei?
Slik forbereder du
deg økonomisk

Å forberede seg på å bli småbarnsforeldre handler ikke kun om ultralydbilder og søte babyklær; det involverer også store økonomiske forberedelser.

Forsikring

Trodde du lojalitet lønner seg?

Samtidig som forsikringsselskapene tjener det noen kaller «absurd» mye penger, har hver tredje forsikringskunde vært lojale kunder i sitt forsikringsselskap i mer enn 10 år.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

«Koffer leve ho dær?»

Én av fire unge har opplevd nettmobbing, og for foreldre er det vanskelig å vite hvordan en tar tak i slike anonyme trusler. Heldigvis hjelper vi deg hvis noen i din familie skulle havne i en slik situasjon.

Medlemshistorier

Hjelp, barnet mitt
blir voksen!

Når man fyller 18 år mister foreldrene i utgangspunktet innsyn i ungdommens kontoer, samt at mange opplever at de unge får tilbud om både forbrukslån og kredittkort. Hvordan kan du som forelder få litt bedre kontroll i denne overgangen?

Norsk Familieøkonomi