Tester og undersøkelser

Spar en halv sydentur på forsikringene dine

Norsk Familieøkonomi har sammenlignet forsikringspriser for en helt ordinær familie. Resultatet viser at bevisste kunder kan spare 8 000 kroner på å flytte sine forsikringer.

– Det er urovekkende at det er så store prisforskjeller. I de ferske sammenligningene vi har gjort, er differansen mellom billigste og dyreste selskap over 30 prosent – det utgjør nesten en halv sydentur for en familie, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

I det verste eksemplet betaler du 22 447 kroner for forsikringene i DNB, mens de samme forsikringene koster 14 457 kroner hos Codan, altså en prisforskjell på 8 000 kroner.

Sjekk forsikringene årlig

Norsk Familieøkonomi har valgt ut tre steder i Norge; Oslo, Steinkjer og Rjukan, og spurt forsikringsselskapene om prisen på visse forsikringer på de tre forskjellige adressene.

Testen viser at det kan være lokale variasjoner hos enkelte selskaper, altså er det ikke sikkert at ditt forsikringsselskap er billigst for deg, selv om de er billige for en familie på Rjukan. Det er ingen tvil om at du bør sjekke pris hos flere selskaper om du syns du betaler for mye.

– Vi anbefaler alle å sjekke prisen på sine forsikringer én gang i året. Dekk over prisen på dine nåværende forsikringspapirer, skann dem inn hvis du ikke allerede har dem elektronisk, og send rundt til minst tre forskjellige forsikringsselskaper. Da vil du få flere tilbud som du kan sammenligne for å velge det beste, sier Reid Krohn-Pettersen.

Mens Codan i fjor lå midt på treet på de fleste eksemplene, er det i år dette selskapet som gjennomgående gjør det best. Men også Tryg leverer gode priser, og ligger i to tilfeller bare et par hundrelapper bak beste selskap.

Vanlige forsikringer

I testen har Norsk Familieøkonomi spurt om pris på helt normale produkter som det er enkelt for mange å relatere seg til.

– Selv om vi ikke har sjekket akkurat din adresse, vil resultatene gi deg en god pekepinn på hvilket selskap som kan gi deg best pris, avhengig av om du bor i en storby, småby eller mer landlig, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen.

Norsk Familieøkonomi har spurt etter pris for en familie med hus med normal standard fra 1991, Ford S Max 2011- modell og helårs reiseforsikring. Forsikringsselskapene har blitt bedt om å oppgi den prisen man får ved å bestille forsikringene på nett.

Testen er en ren prissammenligning, og det er ikke blitt gjort en vurdering av dekninger og vilkår hos de forskjellige selskapene. 

Norsk Familieøkonomi