Forsikring

Slik får du alltid
best dekning

Heller ikke i år kommer vi utenom dekningsgarantien til DNB når vi skal kåre de beste reiseforsikringene. Rett og slett fordi du med denne forsikringen alltid vil kunne få de beste dekningene.

Første gang vi kåret DNBs reiseforsikring til best i test var for to år siden. Da var dekningene i forsikringen ganske middelmådige. Siden den gang har DNB, som flere andre selskaper, forbedret forsikringen sin betraktelig. Den har nå blitt så god at DNBs kunder kan være fornøyde, uansett om de benytter seg av dekningsgarantien eller ei.

I fjor måtte DNB tåle ganske skarp kritikk etter at de ble kåret til best i test av oss.

– Å overlate jobben til kundene er ikke godt nok, mente en journalist i dinside.no som ikke ville lese forsikringsvilkår på sengekanten.

Og det er heldigvis ikke det vi mener du skal gjøre heller når vi anbefaler DNBs reiseforsikring. For det første fordi dekningene er gode i seg selv, og for det andre fordi alle våre medlemmer får tilgang til hele vår oversikt som viser de viktigste dekningene i en reiseforsikring. Altså, mister du bagasjen din, vil vår oversikt enkelt vise deg om det er andre selskaper som har bedre dekning enn DNB.

Vi har bedt DNB vurdere tre ulike scenarier for å se hvordan dekningsgarantien vil slå ut. I eksempel 1 spurte vi om dekning på reisegods. Her tar vi utgangspunkt i at en familie på fire blir frastjålet bagasjen når de er på ferie, inkludert verdigjenstander til en samlet verdi på 60 000 kroner. DNB har i utgangspunktet en grense på 30 000 kroner i samlet dekning på verdigjenstander. Og det dekkes bare 3 000 kroner i mobiltelefoner. Hvis da alle fire i familien har med dyre mobiltelefoner som blir stjålet, kommer en ikke langt med 3 000 kroner. Men viser du til at andre selskaper dekker inntil 20 000 per mobiltelefon, og har en samlet dekning på verdigjenstander som er langt høyere enn det DNB har, og det familien i vårt eksempel ble frastjålet – vil dekningsgarantien gjøre at hele tapet blir dekket.

Mister du en del av reisen din, for eksempel på grunn av sykehusopphold, har Tryg nå valgt å gi utbetaling for alle reisedagene, og de som er gjennomført. Også her vil dekningsgarantien til DNB gjelde, og kundene vil få samme utbetaling som de ville fått med Trygs forsikring.

Også i de vondeste delene i en reiseforsikring vil dekningsgarantien slå inn. Vi ga DNB følgende scenario:

Bestemor (70 år) og bestefar (72 år) er på ferie i Spania. Etter en trafikkulykke blir bestefar invalidisert. De har DNBs reiseforsikring Best. Reiseforsikringen har i utgangspunktet en dekning på 500 000 kroner, men etter 70 år halveres denne til 250 000 kroner. Codan har derimot dekning på 600 000 kroner (inntil 75 år). Hvor mye får bestemor og bestefar utbetalt?

– Forutsetningen for full erstatningsutbetaling er at det foreligger 100 prosent medisinsk Invaliditet. Hvis så er tilfelle her, vil de få utbetalt kr 600 000 hvis Dekningsgarantien legges til grunn, forklarer Vidar Korsberg Dalsbø som er kommunikasjonsrådgiver i DNB.

Norsk Familieøkonomi