Tester og undersøkelser

Hvordan velger du riktig hundeforsikring og katteforsikring?

Når en skal velge riktig dyreforsikring bør fokuset først og fremst ligge på innholdet i forsikringen. Enkelte hunder og katter har større forutsetninger for å utvikle sykdommer eller helseproblemer, og dette bør bli hensyntatt i utvelgelsen.

I vår test er det vesentlige forskjeller mellom forsikringsselskapene, som vi mener du bør være klar over før du bestemmer deg for en hundeforsikring eller katteforsikring. 

Hundeforsikring og katteforsikring

Velkjente helseproblemer

Tannproblemer er svært vanlig blant både hunder og katter. Alle selskapene dekker tannbehandlinger, men enkelte har visse begrensninger. Eksempelvis dekker flere bare trekking av tenner som har knekt i en ulykke.

– Er ditt kjæledyr av en viss type rase som er kjent for å utvikle tannproblemer, bør du vurdere en av forsikringene som tilbyr et bredt spekter av dekning innenfor dette området. Store tannskader kan ofte ende opp i behandlinger som kan koste deg flere tusen kroner, forklarer seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi, Eva Sørmo.

Eksempelvis sliter miniatyrhunder som Chihuahua ofte med dårlig tannhelse. Problemer med tannstilling og bitt er gjengangere, i tillegg til tannstein. Du bør vurdere å velge en forsikring som dekker et bredt spekter av tannbehandlinger dersom dette er et kjent problem hos din rase. Her kan vi trekke frem Tryg, som er svært gode på denne dekningen. I tillegg skiller DNB og Agria seg positivt ut på dekning av tannbehandlinger.

Dyre operasjoner

En operasjon kan fort overstige 60 000 kroner for en hund, og enkelte har sett seg nødt til å avlive dyret på grunn av de store kostnadene i forbindelse med operasjon. Har du forsikret dyret ditt vil forsikringen dekke deler av kostnaden, men her er det viktig å være oppmerksom på den øvre grensen for samlet utbetaling. Selskapene skiller mellom en øvre grense per år eller per hendelse.

I vår oversikt ser vi at Storebrand ikke har en øvre grense for samlet utbetaling i forsikringsperioden, men en makssum inntil 20 000 (hund) og 15 000 (katt) per skadehendelse. Dette tilsier at du kan få dekket flere operasjoner i løpet av forsikringsperioden. Andre har en øvre grense for utbetaling per forsikringsperiode, og du kan derfor ende opp med å overstige denne grensen dersom dyret er nødt til å gjennomgå flere dyre operasjoner i samme forsikringsperiode/år.

Det kan være lurt å tegne forsikring for dyret tidlig, før sykdommer har startet å utvikle seg. I tillegg bør du sjekke hvor lenge forsikringen varer.

– Jo eldre dyret blir, desto større er sannsynligheten for at du trenger forsikringen, og vi registrerer at enkelte forsikringer opphører ved første hovedforfall etter at dyret har fylt 10 år, sier Sørmo.

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

Allerede medlem?

Logg inn

Norsk Familieøkonomi