Tester og undersøkelser

Dette er den beste dyreforsikringen

Enten du allerede har kjæledyr eller planlegger å anskaffe deg katt eller hund, så er det flere ting som er viktige å tenke på. Vår test av dyreforsikring gir deg en oversikt over 10 ulike selskapers vilkår og priser.

Noen har kanskje drømt om en spesifikk hunderase, mens andre velger omplasseringsdyr med ukjent bakgrunnshistorie. Før du velger dyreforsikring kan det derfor være lurt å sette seg inn i hva dyret trenger, hvilke helserisikoer det er utsatt for og om det finnes noen begrensninger ved forsikring av dyret. Det er et kjent faktum at ulike hunde- og katteraser kan ha kjente helseplager og utfordringer. Noen kan være skadet av mangeårig avl som har frembrakt helseplager hos individer, mens andre kan være mer utsatt for skader på grunn av bruk eller størrelse.

I årets test har vi valgt å vurdere dyreforsikring for to svært populære hunderaser, en rasekatt og en vanlig huskatt. Sammenliknet med tidligere tester har vi i år tatt utgangspunkt i hunderaser som anses som friske raser, uten fremtredende helseutfordringer. Dette gir oss mulighet til å fokusere på andre sider ved forsikringen i motsetning til forsikringsselskapenes reservasjoner som har preget tidligere tester.

Pris

Når man skal velge forsikringsprodukter, brukes gjerne pris som et utgangspunkt. I likhet med tidligere år er det fremdeles store forskjeller mellom laveste pris og høyeste pris på dyreforsikringene. Codan Forsikring er konsekvent billigst i vår test, men tilbyr ikke forsikring av huskatt uten salgsverdi. For forsikring av huskatt med dekning for veterinærbehandling tar DNB førsteplassen.

Hele 5 000 kroner skiller høyeste og laveste pris for forsikring av Engelsk Setter, mens det skiller over 3 000 kroner mellom billigste og dyreste forsikring av Border Collie. Denne store prisforskjellen skyldes mange ulike faktorer, og gjennom stikkprøver avdekket vi at forsikringsselskapene har flere kriterier som påvirker pris. Dyrets alder og kjønn, eiers alder og bosted samt medlemskap i ulike fagforeninger og eksisterende kundeforhold i selskapene kan resultere i rabatter og prisvariasjoner. Det er derfor viktig å poengtere at prisene som oppgis i vår test kan variere, og vi anbefaler at du innhenter tilbud fra flere av tilbyderne for å få en nøyaktig oversikt over dine priser. På bakgrunn av de mange forholdene som kan påvirke pris, velger vi å ikke vektlegge oppgitte priser i vår vurdering. Vi opplyser likevel om prisene for å illustrere de store forskjellene, og poengtere hvor viktig det er for deg som kunde å sammenligne flere tilbydere.

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

Allerede medlem?

Logg inn

Norsk Familieøkonomi