Tester og undersøkelser

Frende har Norges beste helårs reiseforsikring

Reiseforsikring er viktig året rundt, og stadig flere velger helårs reiseforsikring. Norsk Familieøkonomi har også i år testet 11 helårs reiseforsikringer for familie og enslige.

Etter en totalvurdering kårer vi Frende til en klar vinner av testen. Frende utmerker seg positivt på mange punkter, og uten noen elementer som drar ned helheten. Kort og godt best produkt til en god pris.

På en relativ klar 2. plass kom fjorårets vinner Tryg, og med Chartis Travel Guard på 3. plass. Videre rangering er DNB Skadeforsikring, Gouda, Europeiske, Terra, Storebrand, Gjendige, Sparebank1 og nederst Codan.

Unison var ikke med i testen da forsikring hos dem forutsetter medlemskap/tilknytning til en institusjon.

På mange av dekningsområdene er det ikke store variasjoner. På viktige områder som avbestilling, evakuering og reisegods er det likevel forskjeller som er viktig å vurdere når en skal velge leverandør.

Markedsleder Europeiske Forsikring er den dyreste i testen, selv om det ikke er noe som tyder på at produktet deres er noe bedre enn konkurrentenes. Europeiske kan skilte med et godt utbygget nettverk verden rundt og lang erfaring, men kanskje er det merkevaren som koster ekstra?

Norsk Familieøkonomi