Forsikring

Hva er rabatt på forsikring egentlig verdt for deg?

Det er få ting som er mer forvirrende enn hvordan en premie på forsikring – altså det du betaler for forsikringen regnes ut, og dermed er det muligens enda mer forvirrende hvordan det da er mulig å få en fast rabatt.

Rabatt betyr i all sin enkelhet at du får et produkt for en billigere penge enn førprisen/originalprisen. Hva er førprisen på dine forsikringer? Er det rabatt på det du betaler i dag, eller er det rabatt på det forsikringsselskapet tilbyr deg til å begynne med?

Det finnes så å si ingen selskaper som opererer med faste priser på noen forsikringer. Årsaken til dette er ganske enkel – vi har alle forskjellige behov, utgangspunkt og ting vi skal forsikre. Hva koster en innboforsikring? Det kommer an på hvor mye du skal forsikre, hvor du bor i landet, og hva slags bolig du har. Fastpris er derfor langt fra bransjestandard. Derfor er vår konklusjon at du skal få rabatt på din nåværende premie for at rabatten skal være reell. 

Rabatt av hva?
Vi erfarer at mange forsikringsselskaper opererer med en rekke ulike rabatter. Onlinerabatt er en av gjengangerne. Altså du får en viss rabatt for å bestille forsikringen din på nett. Kontakter du derimot selskapet, og presenterer din nåværende forsikringspremie, kan prisen bli langt lavere, og rabatten på nett var ikke på langt nær det billigste alternativet. 

Det er heller ikke uvanlig å se selskaper reklamere for samlerabatt. Du får rabatt for å ha flere forsikringer i samme selskap – men rabatt av hva? 30% rabatt i et selskap kan være forsvinnende lite, dersom originalprisen for forsikringen er skyhøy. 

Eksempelvis kan du få hele 9.000 kroner i rabatt for å samle forsikringene dine i ett selskap. Originalpremien var 30.000 kroner – mye penger spart, tenker kanskje du - men sjekket du et annet selskap? Konkurrenten tilbyr deg totalpris på 12.000 kroner – ytterligere 9.000 kroner spart. 18.000 kroner i forskjell fra det du først ble tilbudt. 

Den viktige gjennomgangen
Det har aldri vært enklere å bytte forsikringsselskap når du ikke lenger mener du får den beste prisen. Du trenger heller ikke å vente til hovedforfall, den tiden er over. Derfor anbefaler vi alltid våre medlemmer å ta en gjennomgang av sine forsikringer jevnlig. 

Som skrevet tidligere i denne artikkelen, kan det virke fristende å gå for en solid rabatt når du får det presentert. Det trenger ikke å bety at dette er den beste prisen du kan få, og det er viktig å sjekke tilbud fra flere selskaper før du takker ja. 

Vi i Norsk Familieøkonomi mener økt konkurranse i markedet er sunt, og derfor kan vi nå presentere at vi har fått vårt eget forsikringskontor, som ikke lover en fastsatt rabatt, men gode råd og gode tilbud til deg som forsikringstaker. Vi står fortsatt på vårt om at du bør innhente tilbud hos flere selskaper, og du bør som medlem i Norsk Familieøkonomi i hvert fall innhente tilbud hos oss.

Du kan lese mer om vårt forsikringskontor her.
 

Norsk Familieøkonomi