Medlemshistorier

Sparte 5000 kroner ved å bytte forsikring

En av de største, faste utgiftene vi har er forsikring. Avhengig av livs- og familiesituasjon betaler de fleste av oss flere tusen kroner i året for å forsikre våre eiendeler, oss selv og de kjæreste vi har.

Dette er en av mange historier fra medlemmer som får positive resultater når de følger våre råd. Denne gangen var det Fredrik som tok grep og fikk belønning for strevet.

Forsikring er ikke noe man går og tenker på daglig. Faktisk viser undersøkelser gjennomført av Norstat, på vegne av Codan Forsikring i 2020, at så mange som en av fire unge ikke vet hvilke forsikringer de har. En annen undersøkelse viser også at kun ni prosent har forhandlet på forsikringsavtalene sine i år. Her er det antagelig mange som betaler for mye for forsikringene sine.

Fredrik ønsket ikke å være en av dem. Han tok kontakt med en rådgiver hos oss for å få noen råd om hvordan han kunne gå frem for å redusere sine kostnader.

Forsikringsavtaler Fredrik ønsket en gjennomgang av var tilknyttet hus, innbo, reise og hund. Som mange andre kunne Fredrik ikke huske sist gang han hentet tilbud fra andre selskaper, for å sammenligne pris og vilkår.

Rådgiveren tipset om at Fredrik kunne ta utgangspunkt i sine eksisterende avtaler, og be om tilbud med tilsvarende vilkår. Han samlet derfor sammen forsikringspapirene og kontaktet flere ulike forsikringsselskap.

Én etter én dukket tilbudene opp i innboksen hans, og han kunne i ro og mak vurdere vilkårene opp mot hverandre og sammenligne prisene.

Underveis brukte Fredrik også oppskriftene han fant under fanen Rådgivning på norskfamilie.no. Slik visste han hva han skulle se etter.

Etter en stund tok Fredrik igjen kontakt og var strålende fornøyd - ved å flytte sine forsikringsavtaler sparer han nå 5 000 kroner årlig. Han har også lovet oss at han skal følge opp forsikringsavtalene årlig, og sammenligne regelmessig.  

Det er mye å spare på å sammenligne pris og vilkår på skadeforsikring, men man må ikke glemme personforsikringene. Både private avtaler og eventuelle forsikringsavtaler gjennom arbeidsgiver. Her er det dog flere ting man må ta hensyn til - nåværende livssituasjon og behov, egen helse og historikk for å nevne noen.  

Våre rådgivere hjelper deg med å vurdere ditt behov og om du er underforsikret eller dobbeltforsikret.

Norsk Familieøkonomi