Medlemshistorier

Sparte 5000 kroner ved å bytte forsikring

I denne artikkelen deler vi én av mange positive medlemshistorier der våre medlemmer har oppnådd positive resultater som følger av våre råd. Denne gangen var det Fredrik som tok grep og fikk belønning for strevet.

Forsikring er en av de største faste utgiftene som vi har. De fleste av oss betaler tusenvis av kroner i året for å forsikre vårt hjem, eiendeler, bil, oss selv og våre kjære. Men desverre er forsikring ikke noe man går og tenker på særlig ofte.

Overraskende mange nordmenn vet ikke hvilke forsikringer de har eller hvor de har dem
Faktisk viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse, på vegne av SpareBank 1 Forsikring, at 450 000 nordmenn ikke vet hvilke forsikringer de har. Av disse er det 300 000 av dem som ikke engang vet hvor de har forsikringene sine. Dette gjelder spesielt for unge, der en annen undersøkelse viser at én av fire unge ikke vet hvilke forsikringer de har. Dermed er det antagelig mange som betaler mer for forsikringene sine enn det de må. 

Fredrik ønsket ikke å være en av dem. Han tok kontakt med en rådgiver hos oss for å få noen tips om hvordan han kunne redusere sine kostnader. Da anbefalte vi å følge stegene under:

1. Ta en gjennomgang av eksisterende forsikringsavtaler
Fredrik tok en gjennomgang av avtalene sine tilknyttet hus, innbo, reise og hund. Som mange andre kunne Fredrik ikke huske sist gang han tok en gjennomgang av dette.

2. Be om tilbud fra forskjellige forsikringsselskap
Rådgiveren tipset også om at Fredrik kunne ta utgangspunkt i sine eksisterende avtaler for å be om tilbud fra andre selskap med tilsvarende vilkår. Han samlet derfor sammen forsikringspapirene og kontaktet flere ulike forsikringsselskap. 

3.  Sammenlign og vurder tilbudene
Én etter én dukket tilbudene opp i innboksen hans, og han kunne i ro og mak vurdere vilkårene opp mot hverandre og sammenligne prisene. 

4. Gi deg selv en klapp på skulderen og nyt de ekstra kronene spart
Etter en stund tok Fredrik igjen kontakt og var strålende fornøyd. Ved å flytte sine forsikringsavtaler sparer han nå 5 000 kroner årlig! Han har også lovet oss at han skal følge opp forsikringsavtalene årlig, og sammenligne regelmessig.  

Det er mye å spare på å sammenligne pris og vilkår på skadeforsikring, men man må ikke glemme personforsikringene. Både private avtaler og eventuelle forsikringsavtaler gjennom arbeidsgiver. Her er det dog flere ting man må ta hensyn til - nåværende livssituasjon og behov, egen helse og historikk for å nevne noen.  

Våre rådgivere hjelper deg med å vurdere ditt behov og undersøke om du er underforsikret eller dobbeltforsikret. Ta kontakt med oss om du vil ta en gjennomgang av dine forsikringer, så hjelper vi deg. 

Norsk Familieøkonomi