Forsikring

Viktig råd om reiseforsikring!

Reiseforsikring bør være på plass før du bestiller ferien, men det finnes alternativer dersom du ikke har forsikringen i orden enda. Det kan du spare mye penger på.

Reiseforsikring kan være nyttig hele året – spesielt hvis du har en forsikring som dekker deg fra du går ut døren. Andre har i løpet av de siste årene latt være å betale for reiseforsikring for å spare litt penger. Derfor er det nok mange som kanskje ikke vet at reiseforsikringen ikke er på plass, selv om sommerferien er bestilt.

Turen er bestilt, men jeg har ikke forsikring enda
Dette trenger ikke å være et problem. Du har muligheten til å bestille både helårs reiseforsikring og forsikring for enkeltreiser selv etter at du har bestilt turen din. Når det kommer til spørsmålet om hvorvidt du trenger helårsforsikring finnes det ikke ett korrekt svar, men heller noe enhver må vurdere for sin situasjon, både økonomisk og praktisk. 

Men hvorfor anbefaler vi i utgangspunktet å bestille reisen etter at forsikringen er på plass? Har du latt være å tegne forsikring før du bestilte reisen vil du gå glipp av muligheten for avbestilling som følge av sykdom eller andre vilkårsfestede årsaker til avbestilling, men det er altså ikke for sent å skaffe seg forsikring likevel. Du får fremdeles hjelp ved forsinkelser, tapt bagasje, helsehjelp på reisen og mye mer hvis du har forsikring.

Helsehjelp utenfor Europa, eller transport hjem uten forsikring kan koste deg millioner hvis du ikke har forsikring. Og begge disse postene er dekket hvis du har kjøpt forsikring selv etter reisen er bestilt. 

Har du bestilt reise med kredittkortet?
Da kan det hende du allerede er dekket. De aller fleste tilbydere av kredittkort har reiseforsikring inkludert, men kun i tilfeller der minst halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Dersom du reiser med bil, må du betale minst halvparten av drivstoffutgiftene med kredittkortet. Har du god kontroll på forbruket, kan dette absolutt være et godt alternativ.
 
Forsikring via kredittkortet kan være bra for deg som ikke ser behovet av å ha en helårsforsikring. Den er gratis, og gjelder kun for reisen du har betalt med kredittkortet. Vilkårene ser like ut som andre reiseforsikringer, og du får de viktigste punktene dekket som; forsinket bagasje og forsinket avgang.

Husk å ta ansvar
Til slutt kommer noen råd til deg som er ute på reise. Først og fremst er det viktig å huske på at reiseforsikring stort sett ikke gjelder på reiser til og fra jobb. Og flere av tilbyderne velger å unnlate hjemkommunen som dekningsområde i reiseforsikringen. 

Husk også at dersom du opptrer uaktsomt på reise kan selskapene la være å dekke skaden. Vis derfor et føre var-prinsipp på reisene du foretar deg. Ha personlige eiendeler under oppsyn under hele reisen. Pass på at du har fått klarsignal til å reise dersom du har kjente sykdommer. 

Norsk Familieøkonomi