Medlemshistorier

Er reiseforsikringen god nok?

Vi får mange spørsmål fra våre medlemmer angående reiseforsikring. Mange lurer på hvilket alternativ som er det beste for dem, mens andre ønsker hjelp når forsikringsselskapet ikke oppfyller kundenes forventninger.

Ruben tok kontakt da han hadde kommet hjem fra en reise som ikke gikk helt som planlagt. Han jobber som frilans fotograf og har derfor mye frihet knyttet til arbeidet sitt. Dette skulle få konsekvenser da han tok med familien på ferie.

Ferien ble bestilt som en pakkereise via et reiseselskap, og Ruben takket ja til tilbudet om å samtidig kjøpe selskapets reiseforsikring. Han og familien hadde ikke helårs reiseforsikring, og tenkte det derfor kunne være lurt å ha reiseforsikring nå når de først skulle ut på en lenger reise. Valget falt da altså på reiseselskapets egen forsikringspakke.

Reisen til destinasjonen gikk knirkefritt og den lille familien gledet seg til en rolig ferie sammen. I løpet av reisen tok Ruben seg også tid til et par fotografjobber innimellom familiekosen og tenkte ikke noe over det.

Da tiden var inne for å vende hjemover ble familien rammet av lange forsinkelser. Da familien endelig kom hjem sendte Ruben inn krav om erstatning for forsinkelsene. Kravet som ble sendt inneholdt alle detaljer om reisen, blant annet at Ruben hadde utført fotografoppdrag på destinasjonen. Etter kort tid fikk han avslag på kravet. Begrunnelsen fra selskapet var at forsikringen ikke dekket reiser med forretningsformål.

Ruben hadde ikke lagt merke til denne begrensningen i vilkårene og kontaktet derfor selskapet på nytt for å få svar på om dette var korrekt. Etter litt frem og tilbake med flere saksbehandlere, viste reiseselskapet til deres definisjon av «reise» i vilkårene som ekskluderte alle former for forretningsreiser.

Som et siste forsøk kontaktet Ruben oss for å forhøre seg om vi hadde mulighet til å bistå ham i denne saken. Han forklarte at det opplevdes svært frustrerende å få avslag på grunn av et definisjonsspørsmål. Vi tok en gjennomgang av vilkårene sammen og fant frem til selskapet definisjon av «reise», med liten skrift på siste side. Det var derfor ingenting å gjøre med saken dessverre, og avslaget besto.

For at det samme ikke skulle gjenta seg ved neste reise, forklarte vi Ruben forskjellen på en helårs reiseforsikring og andre reiseforsikringer fra reiseselskap eller tilknyttet kredittkort. De ulike selskapene opererer med ulike vilkår, og skal du være sikker på at alle dine behov er dekket må du lese disse nøye. Som en hovedregel gjelder helårs reiseforsikring for alle typer reiser utenfor husets fire vegger. Noen selskaper ekskluderer reiser til og fra arbeidssted, barnehage og skole, men alle andre typer reiser er inkludert.

Vi i Norsk Familieøkonomi undersøker årlig ulike reiseforsikringer, og vurderer selskapenes vilkår og priser. Reiseforsikringstesten har som formål å gi deg muligheten til å sammenligne alle selskapenes vilkår på et og samme sted, slik at du kan være godt informert om hvilke selskaper som dekker dine behov best. Les årets test her. 

Tester og undersøkelser

Reiseforsikringstesten 2019

De siste 10 årene har antall nordmenn med reiseforsikring doblet seg fra 2 millioner til nesten 4 millioner ifølge tall fra Finans Norge. Men, vet du om din forsikring er god nok og hva den dekker?

Medlemshistorier

Samboeren har blitt syk,
har vi forsikret oss nok?

Mange vet hvilke forsikringer de har, men ikke om de er tilpasset deres nåværende livssituasjon. Da kan man risikere å bli dårlig stilt ved ulykke eller sykdom, til tross for at en har tegnet de nødvendige forsikringene.

Norsk Familieøkonomi