Sjekklister og oppskrifter

Sjekkliste før ferien

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og mange gjør seg klare til å pakke kofferten på vei til sommerens eventyr. Vi har laget en liten sjekkliste til deg før du reiser.

 

Husk reiseforsikring 
Med en reiseforsikring er man dekket så fort man forlater egen eiendom. Når du er ute og reiser er det spesielt viktig å ha forsikringene i orden hvis det skulle skje noe uventet. Pass på at reiseforsikringen dekker:
• utgifter til legebehandling og syketransport til Norge
• hjemreise i tilfelle alvorlig sykdom eller dødsfall i nærmeste familie
• reisegods ved tyveri, ran, overfall osv.
 
Her kan du lese vår test av de beste reiseforsikringene
 
Husk å sjekke betingelsene hvis du vil bruke forsikringen du har via kredittkortet ditt. I kredittkortforsikringen er det noen dekninger som mangler helt, og andre dekninger, blant annet på reisegods, er betydelig lavere. I tillegg må man betale hele eller deler av reisen med kredittkortet for at reisen skal dekkes. Det betyr for eksempel at en bilferie i Europa ikke vil være dekket.
 
Ta med gyldig pass
Ta alltid med deg pass når du reiser utenlands. Noen land krever at passet skal være gyldig tre eller seks måneder etter turens avslutning. Informasjon om dette gjelder landet du skal reise til finner du på www.landsider.no
 
Trenger du visum?
Ambassaden i landet du skal reise til, turoperatøren eller reisebyrået kan gi deg nærmere informasjon. Søk i god tid dersom du må ha visum til reisen din! Se også www.landsider.no
 
Kopier pass og billetter
Du bør ha med deg kopi av pass og billett. Samtidig er det er lurt å legge igjen en kopi av billetten hos pårørende hjemme. 
 
Ta  med nok penger
Det er smart å ha med både gyldig kredittkort og vanlig bankkort. Betal i lokal valuta, da veksler kortleverandøren for deg, og ikke butikken selv som ofte vil gi deg en dårlig kurs. 
 
Ikke bær med deg alle verdisakene til daglig. Når du kommer fram bør både pass, billetter og penger du ikke har bruk for med en gang, oppbevares på et trygt sted. 
 
God tur!
 
Norsk Familieøkonomi