Medlemshistorier

«Koffer leve ho dær?»

Én av fire unge har opplevd nettmobbing, og for foreldre er det vanskelig å vite hvordan en tar tak i slike anonyme trusler. Heldigvis hjelper vi deg hvis noen i din familie skulle havne i en slik situasjon.

Det kjennes i magen når man leser om uskyldige unger og ungdommer som blir mobbet og trakassert på det groveste på nett. Det er ille nok når mobbingen skjer i skolegården, men ved bruk av sosiale medier møter man en anonym trussel som gjør at det blir ekstra vanskelig for oss foreldre å ta tak i. Og det skal så lite til før bilder og ord blir spredd og misbrukt.

Midt oppi dette står altså ungene våre. Som elleve år gamle Elise fra Tromsø som NRK fortalte om nylig. Fire ganger har noen opprettet falske instagramprofiler i hennes navn. Hatprofiler der 11-åringen får klar beskjed om hvor stygg og slem hun er. Det er klart det gjør noe med et ungt menneske som får slengt «koffer leve ho dær?» etter seg. En usynlig fiende som skaper frykt og utrygghet. Og de sosiale mediene er alltid tilgjengelige, en slipper aldri unna, får ingen fristed. Hva gjør man da som foreldre?

 

Sjansen for at det også vil hende noen i din familie er dessverre stor

Én av fire mellom ni og 16 år har opplevd at noen er slemme med dem på nett, mobil eller spill det siste året. Videre har 24 prosent av norske tenåringer sendt et lettkledd- eller nakenbilde til en annen person. Det viser en undersøkelse fra Norstat. Om og hvordan disse bildene spres videre er det ingen som kan ha kontroll på. Og sjansen for at det også vil hende noen i din familie er dessverre stor. I Norsk Familieøkonomi har vi også sett denne utviklingen, og vi liker det ikke. I vår la vi til en ny medlemsfordel inkludert i alle medlemskap i Norsk Familieøkonomi. ID-forsikringen vår gjelder for hele familien, og dekker advokathjelp inntil 100 000 kroner. Forsikringen kan du bruke både om identiteten din blir stjålet eller misbrukt. 

Skulle du havne i en situasjon der din eller ditt barns identitet blir misbrukt, tar du kontakt med Codan Forsikring som leverer ID-forsikringen vår. De vil kunne gi råd dersom du er usikker på hvordan gangen i det er videre, og hjelper deg med å fjerne det uønskede innholdet. Det kan dreie seg om mobbing og trakassering, trusler, uønskede bilder, videoer, falske profiler, kontaktopplysninger som blir spredd til andre, eller få kontroll over hackede bruker- og epostkontoer. Dette er kostnadsfritt for deg, og det er heller ingen egenandel.

ID-forsikringen har allerede vært til god nytte for mange. Men som med alle forsikringer håper vi at du aldri trenger å bruke den.

Hilsen Anette

Få tilgang til våre medlemsfordeler og rådgivning
64,- pr. mnd. i 12 mnd.

Hva trenger du hjelp til?

Det koster ikke noe å spørre!

Jo mer spesifikk spørsmålstillingen er jo mer konkret kan vi svare. Alternativt kan vi kontaktes på telefon 51 77 50 00 mellom kl.09:00 – 15:00.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

Den perfekte
barneforsikringen
finnes ikke

Når en skal velge en barneforsikring er det ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret. En vil selvsagt bare det beste for barnet sitt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet en hvilken forsikring som er best?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Aksjefond?
Nei det tør jeg ikke!

Mange kontakter oss fordi de vil spare til barna, og trenger råd om hvordan det er lurt å gjøre det. Tør du sette barnetrygden i aksjefond?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

– Jeg holdt på å glemme
helseforsikringen min

Selv om en kanskje har hatt helseforsikring i årevis, er det ikke alltid en husker å bruke den. Spesielt om en tenker at den bare kan brukes om noe veldig alvorlig skjer.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Jeg vil hjelpe barnet mitt
med å kjøpe bolig!

Høye boligpriser og strenge krav til egenkapital gjør at mange unge trenger hjelp fra foreldre for å kunne kjøpe seg egen bolig. Men langt fra alle foreldre tenker over hvordan denne type hjelp kan gå utover deres egne planer og drømmer.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Forbrukslån til nytte
eller besvær?

Kommer du til banken og ber om å få bakt forbrukslån inn i boliglånet, vil du sannsynligvis bli møtt med litt skepsis. Men hva om du egentlig har stålkontroll på økonomien din, og har brukt forbrukslånet på en fornuftig måte?

Medlemshistorier

Når den ene parten
ikke vil mer

Vi opplever ofte å bli kontaktet av medlemmer som kommer i en situasjon der den andre parten ikke ønsker å fortsette samlivet. Hva gjør man da hvis banken ikke er villig til å finne løsninger på hvordan en kan få sitte igjen med hus og hjem?

Medlemshistorier

Hjelp, barnet mitt
blir voksen!

Når man fyller 18 år mister foreldrene i utgangspunktet innsyn i ungdommens kontoer, samt at mange opplever at de unge får tilbud om både forbrukslån og kredittkort. Hvordan kan du som forelder få litt bedre kontroll i denne overgangen?

Medlemsfordeler

Gratis ID-forsikring til
alle medlemmer

I løpet av de to siste årene har over 170 000 personer over 18 år opplevd at noen brukte deres identitet til å begå straffbare handlinger. Hva gjør du hvis noen stjeler eller misbruker identiteten din?

Norsk Familieøkonomi