Sjekklister og oppskrifter

Gjør deg klar til bilferie!

Det nærmer seg sommer og mange er godt i gang med planleggingen av årets ferie. Bilferie er et supert alternativ for de som ønsker å besøke flere nye steder.

Enten du skal kjøre Norge på langs eller nedover Europas utallige veier, er det en ting eller to du bør være forberedt på. Vi har satt sammen en liste over ulike spørsmål det kan være lurt å gå gjennom før du tar bilen fatt.

Må du skifte dekk før avreise? 

Lange veier, høy fart, dårlig vær og slitte dekk er ingen god kombinasjon. Hvis dekkene er nedslitt må de byttes ut før du starter bilferien, ikke etter.

Har du veihjelp?

Når du står langs en motorvei i Tyskland med tre slitne barn i baksetet og en bil som ikke vil starte, kan du være glad for at du har et medlemskap som gir deg veihjelp. Sørg for at veihjelpen gjelder der du skal reise. Gjennom Falck Bil får du assistanse i Norge og Europa når du trenger det og uansett årsak, og som medlem i Norsk Familieøkonomi får du veihjelp til under halv pris. Du kan lese mer om medlemskap i Falck Bil her

Bør du laste ned en bil-app?

En app kan forenkle livet. I alle fall noen apper. Sjekk om veihjelpen din har en bil-app du bør laste ned i forkant av ferien. Det kan gjøre det enklere for deg å bestille veihjelp. Falck Veihjelp App gjør det enkelt å bestille veihjelp direkte fordi appen inneholder et kart som viser din posisjon, og som kan sendes til Falck når du trenger hjelp. I tillegg inneholder den en oversikt over Falck stasjoner i hele Norden.

Har du tatt sommersjekken på bilen? 

…Eller latt noen andre ta den for deg? Har du peilet oljen, er det riktig lufttrykk i dekkene, hvor mye spylervæske er det igjen, og hvordan sjekker man egentlig batteriet? Mye er lett å huske på selv, men det kan være lurt å la andre sjekke bilen før en lang bilferie. Det er greit å vite at bremsene holder når du kjører ned Trollstigen.

Da er det bare pakkingen som gjenstår. Husk å ta mange pauser og ha med nok underholdning til barna. God tur!

Medlemshistorier

Trenger jeg ekstraforsikring?

Når man leier bil i utlandet og blir tilbudt dyre ekstraforsikringer, tenker mange at en vanlig forsikringen burde holde. Det gjør den ikke alltid.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du lease bil

En bil faller fort i verdi, og et bilkjøp er ingen investering for folk flest. Et ønske om forutsigbarhet er grunnen til at mange heller velger å lease.

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bruker du bankkortet i utlandet?

Det er mange som velger å tilbringe deler av ferien sin i utlandet, og gjerne i varmere strøk. På ferie i et annet land er man ofte usikker på om det bør betales med kort eller kontanter, hvor man skal ta ut penger, og hvilket kort man bør bruke. Vi har satt sammen en sjekkliste for hvordan du bør bruke kortet i utlandet.

Sjekklister og oppskrifter

De beste feriene trenger ikke å koste mye

Å reise på ferie kan fort bli en dyr affære, og særlig hvis man er en hel familie som skal reise. Men dersom du er flink til å planlegge trenger ikke ferien ende i at du blir ruinert etter tre uker.

Foto: iStock.com

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for å
spare drivstoff

Syns du drivstoffprisene begynner å bli veldig høye? En måte å få ned disse kostnadene på er rett og slett å begynne å kjøre mer økonomisk. Her får du noen gode tips.

Foto: iStock.com

Tester og undersøkelser

Den perfekte
barneforsikringen
finnes ikke

Når en skal velge en barneforsikring er det ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret. En vil selvsagt bare det beste for barnet sitt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet en hvilken forsikring som er best?

Illustrasjonsfoto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Overforsikrer du
leiebilen?

Hvor mange bokser krysser du av i når du bestiller leiebil? Sannsynligvis trenger du bare en brøkdel av de forsikringene du betaler mye penger for.

Norsk Familieøkonomi