Sjekklister og oppskrifter

Gjeldsregisteret - slik sjekker du gjelden

Gjeldsregisteret har vært årets store snakkis og mange har allerede fått føle på konsekvensene av at informasjon om usikret gjeld nå er lett tilgjengelig for banker og andre kredittinstitusjoner.

Tre ulike aktører har fått konsesjon til å etablere og drifte gjeldsregister. To av disse er nå lansert og du kan enkelt sjekke din egen oversikt.

– De med mye forbruksgjeld vil få utfordringer med å få mer lån nå når det nye gjeldsregisteret kommer. Dette vil stoppe den onde sirkelen ved at de nå forhindres fra å grave seg dypere ned i gjelden. Nå må man ta tak og få hjelp, sa Sørmo i forkant av gjeldsregistrenes inntog.

Er du nysjerrig på hvordan gjeldsregisteret ser ut? Vi gir deg oppskriften.

Slik sjekker du

1. Velg mellom Finans Norges register norskgjeld.no eller EVRYs gjeldsregisteret.com

2. Logg inn med BankID

3. Gjeldsregisteret.com gir deg en enkel oversikt over din usikrede gjeld med informasjon om sum, rente, eventuell medlåntaker og kredittyter med mer. Du har også mulighet til å laste ned denne informasjonen i en PDF-fil.

4. Norskgjeld.no gir deg en totaloversikt kategorisert i kredittrammer, forbrukslån og faktureringskort. Du vil også kunne se noen detaljer om din gjeld; sum, rente og gebyr.

5. Begge registrene skiller mellom kredittgrense og utestående beløp slik at ubrukt kredittramme ikke summeres som gjeld


Hverdagsøkonomi

Få orden og struktur på kontoene dine

Har du opplevd at pengene bare forsvinner hver måned? Vi viser deg hvordan du bør organisere kontoene dine og få kontroll.

Sparing og investering

Hva er egentlig en aksjesparekonto?

Aksjesparekontoen har vært i nyhetsbildet lenge allerede, men mange synes fremdeles konseptet er litt uklart.

Hverdagsøkonomi

Disse kalendergavene koster ingenting

Forbinder du jula med flere og høyere kostnader, gavepress og kaotiske spontankjøp på kjøpesenter? Slik trenger det ikke være. Det finnes mange små grep man kan ta for å spare, også i jula.

Medlemshistorier

Maiken sparer over 3 000 kroner årlig

Noen medlemmer glemmer å ta nytte av fordelene sine. En liten påminnelse og en kjapp telefon kan i noen tilfeller faktisk spare deg for flere tusener.

Norsk Familieøkonomi