Sjekklister og oppskrifter

Tips til en bedre studentøkonomi

Å gå fra å bo hjemme med foreldre som har ansvaret for det meste av utgifter, til å flytte for seg selv med ansvar for egen økonomi, er en stor omstilling.

Den økonomiske situasjonen til studenter er sjelden mye å skryte av, og å skulle overleve på studielånet kan bli utfordrende når man må betale for det meste selv. De fleste studentene i Norge finansierer studietiden ved hjelp av støtte fra Lånekassen, men mange opplever at studiestøtten ikke dekker alle utgiftene en student har. Likevel kan man bedre studentøkonomien ved hjelp av noen enkle grep.

Bli medlem for å få tilgang til resten av artikkelen

 

Allerede medlem?

Logg inn

Hverdagsøkonomi

Til studenten – dette må du huske ved studiestart

Enten du er student og flytter ut for første gang eller skal flytte til et nytt studiested, er det mange ting å huske på. Vi gir deg noen av våre beste råd for hvordan du kan skape et godt utgangspunktet for din studentøkonomi.

Hverdagsøkonomi

Skal jeg velge depositum eller husleiegaranti?

Et depositum kan ofte tilsvare et stort beløp - et så stort beløp at ikke alle har midler tilgjengelig. Da kan husleiegaranti være et alternativ, men husk å sjekke vilkårene nøye.

Sparing og investering

Student og bor hjemme? Spar studielånet

Selv om du ikke trenger pengene nå, kan det være lurt å ta maksimalt studielån. Invester pengene smart, så kan du dra nytte av de senere i livet.

Sparing og investering

BSU-banker med «lokketilbud»

Flere banker tilbyr dobbel rente på BSU-sparingen første år for å lokke til seg de unge kundene. Her er det viktig ikke å gå i fellen og velge en bank med dårligere rente fra år to, selv om en lokkerente på 6-tallet i dag kan se fristende ut.

Sjekklister og oppskrifter

De 10 beste flyttetipsene

Våren er høytid for kjøp og salg av bolig, og kanskje skal du eller noen i familien din flytte i vår? Her får du 10 gode tips fra Eie Eiendomsmegling.

Medlemshistorier

Ny i arbeidslivet

Nina har en sønn som er nyutdannet og skal begynne i ny jobb. I den forbindelse spurte hun om vi kunne ta et møte med hennes sønn, Håkon.

Norsk Familieøkonomi