Slik får du lavere
boligrente

De siste dagene har flere og flere banker satt ned sine boliglånsrenter. Norsk Familieøkonomi mener du må passe på at du får den beste renten.


– Vi har hatt stor trafikk inn på nettsidene våre i det siste, og det er tydelig at mange er interessert i å sjekke rentebarometeret for å se hvilke banker som er billigst akkurat nå. Men vi vet at mange dessverre lar bankbyttet bli med tanken, og minner om at alle som er medlem hos oss kan få hjelp og veiledning til hvordan de kan få en bedre boliglånsrente, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

Her kan du sjekke hvilke banker som er billigst nå


Lavere rente til lojale kunder

Også mediene er svært interesserte i rentedebatten, og hva dette har å si for oss bankkunder. Til Hegnar Online uttalte vår sjeføkonom at bevegelsene i markedet har vært etterlengtet.

– Det skulle bare mangle. Vi har vært møkk lei den høye inntjeningen bankene har hatt i det siste, samtidig som de har hevdet at konkurransen er høy. Konkurransen mellom bankene har nærmest vært fraværende, derfor har de kunnet sko seg på lojale og lønnsomme kunder i lang tid, sier Krohn-Pettersen til Hegnar.no.

Norsk Familieøkonomi er opptatt av renteendringene må komme alle kundene til gode, ikke bare de yngste eller medlemmer i fagorganisasjoner.

– Når kunder som har vært lojale mot banken i flere tiår har blitt diskriminert på denne måten, sier det seg selv at noe manglet. Derfor er det gledelig å se at noen av sparebankene nå gir opp mot beste rente til de solide og lojale kundene også, ikke bare til de unge. Endelig kan en ved å vise til god betalingsevne og -historikk få som fortjent, det vil si bankens beste betingelser, fortsetter sjeføkonomen.


Be om tre tilbud

Er du misfornøyd med den renten du har, kan det være nyttig å se om banken din gir bedre betingelser til andre kundegrupper. Ta kontakt og hør hvorfor du ikke får tilsvarende priser. Eventuelt kan du bytte til en bank som tilbyr like gode renter til alle, uavhengig av alder, utdanning, yrke eller fagforeningstilknytning.

Til Bergens Tidende skisserer Krohn-Pettersen en enkel oppskrift for å komme i gang med bankbyttet. Han ber alle boliglånskunder sende en mailforespørsel om pristilbud til minst tre banker.

– Du trenger ingen dokumentasjoner og det tar tilsammen 20 minutter. Så tar du med deg det beste tilbudet til banken din, viser frem og sier at; «Så mye er jeg verdt.» Da vil banken din enten gi deg et like godt tilbud. Ellers bytter du bank. En slik øvelse bør gjøres minst annen hvert år, sier Krohn-Pettersen til bt.no.


Et medlemskap i Norsk Familieøkonomi gir deg mange gode medlemsfordeler, og koster kun 684 kroner i året. Medlemskapet inkluderer også én time gratis rådgivning. Skal vi hjelpe deg med å bytte bank? Klikk her for å bli medlemNorsk Familieøkonomi