Medlemshistorier

Kjøpe ny bolig - hva må vi tenke på?

Les

Hverdagsøkonomi

Viktigheten av å lære barn om økonomi

Med urovekkende lite opplæring i privatøkonomi gjennom skolen, blir det foreldrenes ansvar å lære barna om dette. Mislykkes man med denne opplæringen kan resultatet bli et liv med dyr gjeld og vanskeligheter med å få endene til å møtes.

Sparing og investering

Bør du flytte investeringene dine?

Da den nye aksjesparekontoen ble lansert 1. september, var det en gavepakke til både bankene og kundene, men kontoen passer ikke nødvendigvis for alle.

Tester og undersøkelser

Sammenligning av aksjesparekonto

AKSJEFONDSUNDERSØKELSEN 2017: Som kunde har man utallige valgmuligheter når man skal opprette konto for sparing, og i løpet av høsten har mulighetene økt vesentlig. Vår undersøkelse viser at en stor andel fondssparere ønsker å flytte investeringer til en aksjesparekonto.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du lease bil

En bil faller fort i verdi, og et bilkjøp er ingen investering for folk flest. Et ønske om forutsigbarhet er grunnen til at mange heller velger å lease.

Lån

Startlån i kommunen

De fleste har et ønske om å eie sin egen bolig, men for mange kan det være en utfordring å komme seg inn i boligmarkedet. For å få boliglån kreves det at man har 15 prosent egenkapital, men mange opplever at det er vanskelig å spare nok til å kjøpe seg bolig.

Pensjon

Gunstigere å spare til pensjon

1. november i år ble den gamle IPS-ordningen erstattet av en ny type skattefavorisert ordning, som kan gjøre det svært gunstig for deg å spare til egen pensjon.

Flere artikler
Norsk Familieøkonomi