Korona-virus - Spørsmål og svar om din økonomi

Kontinuerlig og fortløpende oppdateringer om hvordan dagens situasjon og myndighetenes tiltak påvirker din økonomi.

17. March 2020 14:23

Hvem bør velge avdragsfrihet?

Avdragsfrihet kan bidra til å gjøre en vanskelig situasjon litt enklere.

Mange rammes nå av permitteringer eller opplever store inntektstap som følge av strenge tiltak og i noen tilfeller forbud mot å utøve yrket sitt. For denne gruppen kan avdragsfrihet være en god løsning for å komme gjennom denne vanskelige tiden, men er du blant den dem som slipper unna permittering og ikke merker de store økonomiske omveltningene på kroppen, da bør du fortsette å betale ned på lånet som normalt. 

- Det er usikre tider i vente, og lavere renteutgifter vil du ha glede av, uansett hva som måtte komme. Du bør fortsette å betale avdrag som før. Avdragsfrihet bør du bare vurdere hvis du virkelig trenger det, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.

Som vi har sett de siste dagene, og timene, kutter flere og flere banker boliglånsrenta. Dette vil også komme de som trenger det aller mest til gode, og åpner for at de som foreløpig er upåvirket kan forberede seg på tiden fremover. Hvis du kan, forsøk å spare det du tjener på at bankene kutter renta på en buffer eller lignende slik at du sikrer deg for tiden fremover. 


17. March 2020 09:29

Flere banker tilbyr avdragsfrihet

Flere og flere banker tilbyr nå søknad om avdragsfrihet på nett. Både Landkreditt Bank og Danske Bank fremhever nå mulighet for å få avdragsfrihet på sine nettsider. 


16. March 2020 14:54

Betalingsutfordringer

Hvis du blir permittert eller på andre måter får inntektsgrunnlaget ditt begrenset i denne perioden er det viktig å ta noen grep for å unngå at de økonomiske utfordringene ikke eskalerer. Klarer du ikke betale strømregningen, forvalte boliglånet eller lignende er alltid første bud å kontakte leverandøren. Mange banker tilbyr avdragsfrihet som kan bidra til å skape litt mer rom i økonomien, mens strømleverandører og andre vil forsøke å løse problemet ved å gi deg betalingsutsettelser eller innvilge nedbetalingsplan. Unngå bruk av kredittkort og forbrukslån da betalingsproblemet på denne måten bare utsettes i motsetning til å løses.


16. March 2020 14:50

Avdragsfrihet

Avdragsfrihet gir økt fleksibilitet i en vanskelig periode.

Søk om avdragsfrihet direkte på nett eller ring/send e-post til banken din om dette. DNB, Nordea og SpareBank 1 SR-Bank er blant bankene som har tilrettelagt for søknad på nett. Andre banker lar deg søke om avdragsfrihet under “Lån” i nettbanken.  


Norsk Familieøkonomi

Norsk Familieøkonomi AS
Postboks 184, 4349 Bryne
Hetlandsgata 9, 4344 Bryne

Åpningstid sentralbord:
09:00 - 15:00