Korona-virus - Spørsmål og svar om din økonomi

Kontinuerlig og fortløpende oppdateringer om hvordan dagens situasjon og myndighetenes tiltak påvirker din økonomi.

03. April 2020 10:09

Nå kan flere utsette studielånet

Under normale omstendigheter kan man utsette nedbetaling av studielån fra Lånekassen inntil 36 ganger, altså tilsvarende 36 fakturaer eller 3 år. Disse trenger ikke være sammenhengende og man må ikke dokumentere årsak. Nå utvides ordningen slik at alle kan utsette regningene i mars og april, uavhengig av hvor mange ganger man tidligere har utsatt betaling. Dersom koronalovens varighet forlenges vil også dette retten til betalingsutsettelse forlenges tilsvarende opplyser Lånekassen. Søk enkelt om betalingsutsettelse her. 

Les hele pressemeldingen her.


23. March 2020 10:12

Delbetaling eller utsettelse av kommunale avgifter

Kommunale avgifter betales med et likt beløp to ganger i året, og har forfall i mars/april og september/oktober. Mange kommuner tilbyr betalingsutsettelse eller delbetaling ved behov, men da er det viktig å ta kontakt før forfall. Vær også oppmerksom på at det da kan påløpe renter ved utsettelse. 


16. March 2020 14:56

For deg med studielån

Husk at Lånekassen har gode ordninger for betalingsutsettelser. Du kan få utsettelse i inntil 3 år, eller da 36 regninger. Dette trenger ikke være sammenhengende. Du søker om utsettelse i den perioden du har behov for og vil etter endt periode motta faktura som normalt. Husk at dette medfører lenger nedbetalingstid og det beregnes fremdeles renter i perioden du har utsatt betaling.  

Oppfølger du kravene til Lånekassen kan du få disse rentene slettes i ettertid. Søk om betalingsutsettelse og les mer om kravene for å få rentene slettet på Lånekassen.no.


16. March 2020 14:54

Betalingsutfordringer

Hvis du blir permittert eller på andre måter får inntektsgrunnlaget ditt begrenset i denne perioden er det viktig å ta noen grep for å unngå at de økonomiske utfordringene ikke eskalerer. Klarer du ikke betale strømregningen, forvalte boliglånet eller lignende er alltid første bud å kontakte leverandøren. Mange banker tilbyr avdragsfrihet som kan bidra til å skape litt mer rom i økonomien, mens strømleverandører og andre vil forsøke å løse problemet ved å gi deg betalingsutsettelser eller innvilge nedbetalingsplan. Unngå bruk av kredittkort og forbrukslån da betalingsproblemet på denne måten bare utsettes i motsetning til å løses.


Norsk Familieøkonomi

Norsk Familieøkonomi AS
Postboks 184, 4349 Bryne
Hetlandsgata 9, 4344 Bryne

Åpningstid sentralbord:
09:00 - 15:00