Korona-virus - Spørsmål og svar om din økonomi

Kontinuerlig og fortløpende oppdateringer om hvordan dagens situasjon og myndighetenes tiltak påvirker din økonomi.

19. March 2020 14:11

Billig krone, dyr mat

Dagligvarekjedene vurderer prisøkning

«Vi går i minus om ikke ikke vi gjør noe med prisene»,  sier Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop til E24. Kronefallet de siste månedene har påvirket prisene på importvarer betydelig, og det siste døgnet kan virke til å ha satt nådestøtet. Likevel vil forbrukerne ikke merke effekten av dette umiddelbart, på de aller fleste varer, men kjeden kan være nødt til å justere prisen på hurtige omløpsvarer som frukt og grønt. Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, sier til E24 at det enda er for tidlig å si noe om hvordan kronekursens fall vil påvirke prisene, og at de nå har fullt fokus på smittevern og at kundene får tak i varene de trenger. Les hele saken her. 


19. March 2020 13:49

Kronekursen faller - studentene taper

Torsdag melder Norges Bank om ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner, og at endringene i kronekursen har vært historisk store. Det betyr at blant annet dollaren og euroen aldri har vært dyrere. Dette kan få store konsekvenser spesielt for nordmenn som oppholder seg, arbeider eller studerer i utlandet. 

Lånekassen valutajusterer skolepengestøtten på utbetalingstidspunktet som normalt er i juli og i desember. Disse store endringene som nå kommer i ettertid påvirker derfor ikke støtten studentene allerede har mottatt. Basisstøtte, reisestøtte og språkstipend, blir ikke valutajusterte. Les mer om valutajustering av studiestøtte her.


Norsk Familieøkonomi

Norsk Familieøkonomi AS
Postboks 184, 4349 Bryne
Hetlandsgata 9, 4344 Bryne

Åpningstid sentralbord:
09:00 - 15:00