Er målet å dø gjeldfri?

Hvorfor skal det være noe mål å dø gjeldfri med penger på bok? Når du har jobbet og spart et helt liv, skulle det bare mangle om du ikke skulle få bruke pengene på deg selv.

Så lenge kan du jobbe

Det er ikke alle som vil gå av med pensjon når de er 62 år. Heller ikke når de blir 67. Men hvor lenge kan du kreve å beholde jobben?

Slik finner du ut hvor stor pensjonen blir

Vet du hvor stor pensjon du vil få utbetalt? Hvis ikke skal du være klar over at det finnes gode tjenester på nett som gir deg en skikkelig oversikt.

Din hverdagsøkonomi

Man bør være oppmerksom på egen økonomi i det daglige. Det viser seg at man ved enkle grep kan spare mye penger. Her får du noen konkrete tips fra oss om hvor og hvordan du kan starte.

Forsikring når en blir eldre

Hos noen forsikringsselskap stiger forsikringspremien mye når alderen blir høy. Dette gjelder blant annet reiseforsikring og helseforsikring. Sjekk derfor gjerne hva andre selskap har å tilby.

Forsikring som gave?

Har du lite gjeld og en god økonomi ellers kan du vurdere å gi forsikring i gave til noen som trenger det. Kanskje du har et barn eller barnebarn med anstrengt økonomi.

Helseforsikring

Har du vurdert om du kan ha nytte av en god helseforsikring, som sikrer deg både rask undersøkelse hos spesialist, rask behandling og alle utgifter dekket?

Om arveavgift

Arveavgift er en avgift på arv, gave og forskudd på arv. Satsene øker med størrelsen av arven eller gaven, men fra 1. januar 2014 ble denne avgiften fjernet.

Pensjonist i utlandet

For mange er pensjonstiden synonymt med å "leve det gode liv", gjerne i varmere strøk enn kalde Norge. Men drømmen du om et liv i solen må du være klar over at det er visse retningslinjer du må forholde deg til.

Rettigheter som senior i arbeidslivet

Her har vi samlet noen rettigheter som er viktige for arbeidstakere over 60 år.

Slik fungerer et seniorlån

Hvis du eier en bolig som er nedbetalt kan den representere store verdier. Men så lenge du ikke selger boligen, er dette penger du ikke vil se noe til. Det er grunnen til at seniorlån er blitt mer utbredt de siste årene.

Stegene i en inkasso-sak

Trenger du informasjon om de ulike stegene i en inkassosak? Her kan du se hvordan et krav utvikler seg, og når kan du forhandle.

Trenger du hjelp ut av "luksusfellen"?

Dersom man kommer i en situasjon hvor inntektene ikke strekker til i forhold til utgifter er det viktig at man er ærlig ovenfor banken eller andre kreditorer. Man bør vise at man har betalingsvilje og ønsker å gjøre opp for seg selv om betalingsevnen ikke er til stede.

Hvilket spareprodukt bør du velge?

I enhver sparing er det formålet og tidshorisonten som bestemmer spareformen. Deretter må man ta stilling til spareformens risiko og skatteelementer.

Visste du at

som medlem kan spare inntil 8.000 kroner på boliglån?

hvis du handler hos en av våre partnere på nett, gir vi deg penger tilbake?

våre medlemmer får tre utgaver i året av magasinet vårt

medlemmer i gjennomsnitt kan spare mer enn 3.000 kroner på forsikring?

du får pengene tilbake om du ikke sparer penger på våre avtaler?