Forsikringer etter ett brudd

For deg som går gjennom samlivsbrudd er det viktig at du tar en gjennomgang av dine forsikringer. Den som eventuelt blir sittende igjen med bolig må sørge for at boligen blir forsikret i hans/hennes navn. Det samme gjelder kjøretøy, båt, fritidsbolig og andre eiendeler det er naturlig å forsikre.

Dette må du vite før du kjøper barneforsikring

Når du skal velge barneforsikring er det først og fremst dekning ved uførhet, medisinsk invaliditet og kritisk sykdom du bør vektlegge.

De viktigste forsikringene

En god tommelfingerregel er at du bør forsikre ting du ikke kan betale av egen lomme. Altså bør du prioritere forsikringer som kan redde deg og familien hvis det aller verste skulle oppstå.

Disse forsikringene trenger du

Når du er ung og student eller nyetablert er det mye man ønsker å bruke penger på. Forsikring står sannsynligvis ikke høyt på listen, men når skaden oppstår skjønner en hvor mye den er verdt.

Er du dobbelforsikret?

Mange er gjerne ikke klar over at de er forsikret gjennom en organisasjon eller jobb, og tegner derfor de samme forsikringene selv. Samtidig må man være klar over hva som skjer med forsikringene man har gjennom jobb dersom man blir arbeidsledig.

Formål med en livsforsikring

En livsforsikring gir dine etterlatte en engangsutbetaling dersom du skulle falle fra, uavhengig av årsak.

Forsikring når en blir eldre

Hos noen forsikringsselskap stiger forsikringspremien mye når alderen blir høy. Dette gjelder blant annet reiseforsikring og helseforsikring. Sjekk derfor gjerne hva andre selskap har å tilby.

Helseforsikring

Har du vurdert om du kan ha nytte av en god helseforsikring, som sikrer deg både rask undersøkelse hos spesialist, rask behandling og alle utgifter dekket?

Ta skaden på forsikringen eller betale selv?

Vi fikk spørsmål fra et medlem som lurte på om han burde ta skaden på forsikringen eller betale selv. Her ser du hva vi svarte.

Trenger jeg en uføreforsikring?

En uføreforsikring er egentlig en forsikring av inntekten din. Lurer du på om du trenger en uføreforsikring, må du stille deg spørsmålet; klarer jeg meg med lavere inntekt enn det jeg har i dag?

Uførepensjon eller uførekapital?

Ønsker du en forsikring som hjelper deg om du skulle bli helt eller delvis arbeidsufør, har du i utgangspunktet to muligheter, uførepensjon eller uførekapital. Her er forskjellen på de to forsikringene:

Reiseforsikring i kredittkort

De aller fleste kredittkort inneholder en reiseforsikring dersom en betaler minst 50 prosent av reisen, transport og/eller overnatting med kredittkortet. Det samme gjelder ved bruk av egen bil. Er det en god nok forsikring?

Valg av riktig dyreforsikring

Når du skal velge dyreforsikring er det viktig å tenke over hva som er viktigst for deg.

Visste du at

som medlem kan spare inntil 8.000 kroner på boliglån?

hvis du handler hos en av våre partnere på nett, gir vi deg penger tilbake?

våre medlemmer får tre utgaver i året av magasinet vårt

medlemmer i gjennomsnitt kan spare mer enn 3.000 kroner på forsikring?

du får pengene tilbake om du ikke sparer penger på våre avtaler?