Korona-virus - Spørsmål og svar om din økonomi

Kontinuerlig og fortløpende oppdateringer om hvordan dagens situasjon og myndighetenes tiltak påvirker din økonomi.

27. March 2020 14:53

Regjeringen foreslår endring i Pakkereiseloven

Du kan velge refusjon eller tilgodelapp

Gjennom Pakkereiseloven har reisende som har bestilt en pakkereise rett på å få tilbake pengene for reisen innen 14 dager, dersom den må avbestilles på bakgrunn av ekstraordinære omstendigheter. Som for eksempel et virusutbrudd slik vi ser nå. Regjeringen forventer at antall avbestillinger vil øke den kommende tiden, og foreslår nå å lette litt på presset reisearrangørene blir satt under ved å innføre en midlertidig forlengelse av denne fristen. Hvor mye denne fristen blir forlenget med er enda ikke klart.

Samtidig foreslår regjeringen at reisearrangørene skal kunne tilby reisende valget mellom full refusjon eller tilgodelapp som kan brukes ved et senere tidspunkt. Velger man tilgodelapp og reisearrangøren går konkurs vil reisende få dekket beløpet av Reisegarantifondet. Les hele pressemeldingen fra regjeringen her. 


18. March 2020 13:33

Kjøpt periodebillett du ikke får brukt?

Sjekk leverandørens refusjonsvilkår

Dersom du ikke får brukt periodebilletten du allerede har kjøpt fordi du av ulike årsaker må holde deg hjemme, bør du undersøke hvilke vilkår som gjelder for å få hele eller deler av denne refundert. De fleste kollektivselskapene refunderer tilsvarende antall dager du har igjen på reisekortet og det lønner seg sådan å gjøre det fort, men de har ulike regler for hvilke årsaker som er gyldige for å kunne kreve refusjon. Selskapene opplyser også om at behandling av disse sakene kan ta noe lenger tid enn vanlig. Vær også oppmerksom på at selskapene kan kreve gebyr ved refusjon, men det kan kanskje lønne seg likevel.

Les hele saken på NRK. 


Norsk Familieøkonomi

Norsk Familieøkonomi AS
Postboks 184, 4349 Bryne
Hetlandsgata 9, 4344 Bryne

Åpningstid sentralbord:
09:00 - 15:00