Barna og banken

Hvor tidlig har barna rett til å styre sine egne penger? Hvordan fungerer bankkort for barn? Og hvilket ansvar har man hvis barnet misbruker bankkortet sitt?

Hvordan spare til barna

Mange foreldre ønsker å sette av litt sparepenger til barna slik at de har en startkapital når de starter på voksenlivet. Men er det da smartest å spare i barnets eller i eget navn?

Boligsparing for ungdom (BSU)

Har du ikke allerede opprettet en BSU-konto bør du vurdere å gjøre det. Dette er trygg sparing som både gir deg god rente og skattefordeler.

Formål, tidshorisont og risiko

Formålet med sparingen, hvor lang tidshorisont sparingen har og hvor stor risiko man er villig til å ta avgjør hvilken spareform man bør velge.

Hvor kjøper man aksjefond?

Aksjefond kan kjøpes flere steder; i bank, på nett, hos økonomisk rådgiver eller llignende.

Slik bruker du BSU-kontoen smartest

BSU-konto gir deg sannsynligvis den beste renten du kan få i banken. I tillegg til den gode rente, får du skattefradrag for pengene du sparer. Du kan spare inntil 25 000 kroner årlig, til sammen maksimalt 300 000 kroner. Ordningen gjelder for de under 34 år.

Valg av spareform / sparetype

Fortsatt er det mest normale at man kjøper aksjefondsandeler direkte hos fondsforvalteren, enten via bankforbindelsen sin eller på internett. På internett finnes det ulike uavhengige leverandører som tilbyr ulike kontotyper, med eller uten opplåning, i de fleste kapitalinstrumenter som aksjer, renter, råvarer, valuta o.l.

Velg riktig sparekonto

Avkastning på sparepenger handler mye om hvor langsiktig du er med sparingen, og hvor stor risiko du ønsker å ta. Ønsker du andre alternativer enn tradisjonell banksparing, kan du klikke deg inn på temaene om fond og aksjer. Dette må du tenke på når du velger bankkonto.

Visste du at

som medlem kan spare inntil 8.000 kroner på boliglån?

hvis du handler hos en av våre partnere på nett, gir vi deg penger tilbake?

våre medlemmer får tre utgaver i året av magasinet vårt

medlemmer i gjennomsnitt kan spare mer enn 3.000 kroner på forsikring?

du får pengene tilbake om du ikke sparer penger på våre avtaler?