Forsikring

– Godt å bli tatt alvorlig

Thor Ingve Forberg risikerte å stå ett år i helsekø for å undersøke om han kunne ha en alvorlig leddsykdom.

– I romjula i fjor fikk jeg plutselig smerter i hele kroppen. Det var så ille at jeg nesten ikke klarte å stå opp av senga om morgenen, forteller Thor Ingve Forberg (30) fra Bryne. 
Fastlegen fryktet at det kunne dreie seg om en revmatisk sykdom, altså en sykdom som kan føre til stivhet og kroniske smerter i muskler og ledd. 
– Han henviste meg derfor til en spesialist på Stavanger universitetssykehus (SUS), men advarte om at det kunne bli lang ventetid. Sannsynligvis ville det ta opptil et år. Det kunne blitt interessant å vente så lenge med de smertene jeg hadde da, sier Thor Ingve tørt.
 
Til spesialist på under en uke
Det var da han kom på at han hadde jo helseforsikring via medlemskapet i Norsk Familieøkonomi. All informasjon han trengte fant han på nettet, og med en rekvisisjon fra fastlegen var prosessen i full gang.
– Et par dager senere ble jeg oppringt av en sykepleier som forklarte hvordan vi skulle gå fram. Under en uke etter hadde jeg time hos spesialist i Oslo, forteller Thor Ingve Forberg. 
 
– Kunne vært veldig alvorlig
Flybilletter ble ordnet, og alle reiseutgifter refundert. Spesialisten i Oslo tok seg god tid, og brukte halvannen time på en full gjennomgang av situasjonen til Thor Ingve. Også MR ble ordnet med bare et par dagers ventetid. 
– Alt gikk helt knirkefritt, og jeg ble også oppringt i ettertid for å høre hvordan det hadde gått. Heldigvis viste det seg at det ikke var en alvorlig sykdom jeg hadde. Sannsynligvis var det en influensa med symptomer som kan minne veldig om leddsykdommer. I nesten sju uker hadde jeg store smerter, før de plutselig en dag bare var borte. Jeg er uansett veldig glad for at det ble tatt tak i så fort. Det kunne vært veldig alvorlig, og da er det bra at noen slår alarm, mener 30-åringen.  
 
Trygghet for 210 kroner i måneden
Medlemmer i Norsk Familieøkonomi får gode priser på helseforsikring i Vertikal Helse. Ordinært koster forsikringen 3 576 kroner i året for en voksen, men er du medlem i Norsk Familieøkonomi betaler du bare 2 527 kroner, altså rundt 210 kroner i måneden. Helseforsikringen garanterer spesialistvurdering innen ti dager, og behandling/operasjon innen 20 dager. 
 
Les mer og bestill helseforsikring her
Norsk Familieøkonomi