Strøm

Stabil lavprisavtale

Vår avtale med NorgesEnergi garanterer deg en av markedets billigste strømpriser.

Som en av Norges største lavprisaktører har NorgesEnergi over tid vist at de er blant markedets beste på strøm. Som medlem i Norsk Familieøkonomi får du god service, kundefordeler og stabile lave priser hos NorgesEnergi. Nå er de i tillegg i gang med å samle strøm og nettleie på samme faktura, noe som betyr bedre oversikt og litt mindre å tenke på for deg som strømkunde.

Våre medlemmer kan velge mellom to forskjellige strømavtaler hos NorgesEnergi; Topp 5-garanti eller Strøm til medlemspris. Hva du skal velger avhenger av deg selv, men vår bestselger er Topp 5-garanti.

Topp 5-garanti

Topp 5-garanti er den mest populære avtalen vi har gjennom NorgesEnergi. Denne avtalen sikrer deg en variabel pris som garanterer deg en strømpris blant de fem rimeligste målt mot 20 av landets største strømleverandører. Du har med andre ord en prisgaranti, og kan være sikker på den.

Med Topp 5-garanti får du også tilgang til Sparepakken for kun 49 kr per måned. Denne fordelspakken gir deg ulike betalingsfritak dersom du blir sykemeldt, arbeidsledig eller opplever strømskader i hjemmet. I tillegg kan du benytte deg av personlig energirådgivning. Det er ingen bindingstid på Sparepakken. 

Strøm til medlemspris

Med Strøm til medlemspris betaler du samme pris som NorgesEnergi betaler for strømmen på strømbørsen. Prisen din vil da variere i takt med endringer i innkjøpsprisen. I tillegg kommer kun et månedlig påslag på 19 kroner og et påslag på 2,99 øre/kWh. Påslaget inkluderer lovpålagte utgifter til el-sertifikat.

Inkludert det første året i avtalen Strøm til medlemspris er også fordelsproduktet Vintertrygghet (kr 49 per måned). Med Vintertrygghet vil du få tilbud om fastpris i korte, relevante perioder om vinteren, når både strømprisen og forbruket er på det høyeste. I tillegg vil du få jevnlige oppdateringer angående utviklingen i markedet. Det er ingen bindingstid på Vintertrygghet.

Sist oppdatert: Jan. 20, 2020, 7:23 p.m.

Norges Energi

Spørsmål og svar

Vintertrygghet innebærer at du kan velge en trygg og forutsigbar fastpris i de kalde vintermånedene, når strømprisen svinger som mest. 

Vi anbefaler alle våre medlemmer å passe på at de velger etterskuddsfakturering i strømavtalen sin. Hos de aller fleste strømselskaper er dette standard, men innimellom vil en finne eksempler på avtaler med forskuddsbetaling, spesielt hos lavprisaktørene. Velger du forskuddsbetaling betaler du for strømmen før du har brukt den, altså gir du strømselskapet lov til å gjøre et overslag over hvor mye strøm du kommer til å bruke den måneden. 

En fastprisavtale gjør at du betaler samme pris for strømmen du bruker over en periode. Ofte varer fastprisavtalen ett år, men det kan også avtales for kortere tidsperioder. I avtaleperioden kan ikke strømselskapet sette opp strømprisen din, og du som kunde kan ikke skifte leverandør. En fastprisavtale kan sammenlignes med å velge fastrente på boliglånet. Det gir deg forutsigbarhet og er en forsikring mot at prisen skal stige, men i kroner og øre er det svært sjelden at slike avtaler svarer seg i forhold til andre avtaler.

Variable avtaler prises ut fra utviklingen i markedet og konkurransen mellom leverandørene. Prisendringer varsles i forkant, og kan dermed gi noe mer forutsigbarhet. Inkludert i prisen er lovpålagte el-sertifikatkostnader. Med variabel pris følger du svingningene i kraftmarkedet, men de er mer dempet enn ved spotpris.

Med spot- eller innkjøpspris følger din strømpris svingningene på Nordpool, der strømprisen varier fra time til time. I tillegg til børsprisen betaler du et fast månedspåslag eller et påslag per kWh til leverandøren. Du må (vanligvis) også betale lovpålagte utgifter til el-sertifikater.

Norsk Familieøkonomi

Norsk Familieøkonomi AS
Postboks 184, 4349 Bryne
Hetlandsgata 9, 4344 Bryne

Åpningstid sentralbord:
09:00 - 15:00